Fransa’ya Ekonomik Tepki: Bu Ülkeye Gitmeyeceğiz

Fransa’ya Ekonomik Tepki: Bu Ülkeye Gitmeyeceğiz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımı kanun tasarısıyla tarihi bir hatanın eşiğine geldiğini, tepki olarak bu ülkeye gitmeyeceklerini söyledi.

  Özer , yaptığı yazılı açıklamada seçim sürecine giren Fransa`da politikacıların kazanma psikolojisiyle yanlış bir hesaba girdiğini belirtti . Söz konusu kanunun sadece ırkçılığı ön plana çıkarmak , toplumların huzur ve barışını yok etmekten başka hiçbir işe yaramayacağını kaydeden Özer , “Demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerin , bu tarz ırkçı yaklaşımla yasakçı bir tutum içinde olması kabul edilmez . Ermeni oylarını alma adına sözde soykırımı reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa Fransa’ya yakışmamıştır . Aslında Fransa gibi bir ülke , Afrika’daki geçmişine bakarak bu konuyu tarihçilere bırakılmalıydı . Hattâ konuyla ilgisi bulunmayan bir ülkenin parlamentosunda iç siyaset malzemesi yapılmaması gerekirdi . ” dedi .


Türkiye`nin Fransa ile çok uzun yıllara dayanan politik ve ekonomik ilişkileri olduğunu hatırlatan DTO Başkanı Özer , “Fransa ile politik ilişkilerimiz , sözde Ermeni soykırımı yasasıyla büyük zarar görmüştür . Yaşanan sorunun siyasi olup aşılmasını beklenirdi . Fransa’yla aramızdaki ekonomik sorunların , sağduyulu bir şekilde ele alınması gerekirdi . " diye konuştu . Kendisinin tepki amacıyla bu ülkeye bir daha gitmeme kararlılığında olduğunu bildiren Özer , şunları kaydetti : “Önümüzdeki süreçte alınan kararlardan dolayı Fransız politikacılar , yaptıkları hatanın farkına vararak Türkiye’nin değerini anlayacaklardır . Fransa’da yaşayan duyarlı vatandaşların , bu konuyu ülkelerinde gerekli mahkemelere taşıyarak , düşünce özgürlüğü ve insan haklarına yapılmış bu saygısızlığı düzeltecekleri kanaatindeyim . ”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile