Fransız İş Adamlarından Kayseri Osb'ye Ziyaret

Fransa'nın Strazburg kentinden bir grup işadamı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesini (KOSB) ziyaret ederek, bölgenin yatırım koşulları hakkında bilgi aldı.

Fransa'da yaşayan Kayserili iş adamı Akif Bursa'nın öncülük ettiği heyet, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'yü makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Hasyüncü, bölgede faaliyet gösteren 900'ün üzerindeki fabrikada, 60 bin işçinin istihdam edildiğini söyledi.

Alt yapı ile ilgili hizmetlerin tamamının bölge müdürlüğü tarafından verildiğini anımsatan Hasyüncü, "Alt yapı konusunda herhangi bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesi için devlet tarafından teşvik veriliyor. Devletin verdiği teşvikten dolayı enerjiyi en ucuz kullanan bölgeler, organize sanayi bölgeleridir. Yabancı yatırımcıların Kayseri'ye gelerek yatırım yapmasından memnuniyet duyacağız" dedi.

Akif Bursa da özellikle burada eksik olan ürünleri Türkiye pazarına taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Yabancı ortaklarımız Türkiye pazarında yer alarak yatırımları Türkiye'ye taşımayı hedefliyor. Bu nedenle Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek bölgenin şartlarını daha yakından görmek istedik. Yabancı ortaklarımız bu konuda çok kararlı. Umarım Türkiye'de yatırım yapma fırsatına sahip oluruz" diye konuştu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile