Fransız Jennifer 'Sev Kardeşim' şarkısıyla olimpiyatlarda dostluk mesajı verecek

8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatı için Türkiye'ye gelen ve Ankara Kızılcahamam'da elemelere katılan farklı ülkelerden öğrenclier, renkli görüntüle

8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatı için Türkiye'ye gelen ve Ankara Kızılcahamam'da elemelere katılan farklı ülkelerden öğrenclier, renkli görüntüler oluşturuyor. Kimi fotoğraf çektirirken kimi de yeni dostluklar kurarak barış ve dostluk mesajı veriyor. Bu renkli görüntülerin yaşandığı elemelerde her bir öğrenci beraberinde farklı bir hayat hikâyesi ile dikkat çekiyor.

Elemelere Fransa'dan katılan ve şarkı dalında yarışacak olan Jennifer Modica, eleme heyecanı yaşayan öğrencilerden biri. Fransa'da bir kolejde okuyan Jennifer bir arkadaşıyla birlikte Türkçe öğrenmeye karar vermiş. Türkçeyi nerede daha iyi öğrenebilirim diye düşünürken Lyon'daki hafta sonları açılan Meridyen Eğitim Merkezi'ni bulmuş. 6 ay kurslara katılan Jennifer Türk öğretmenlerinin ve geçen yıl olimpiyatlara katılan arkadaşının tavsiyesiyle olimpiyatlara katılmaya karar vermiş. Uzun süre olimpiyatlar için hazırlanan Jennifer Fransa'da yapılan elemeleri geçince kendisini Türkiye'de bulmuş. Jennifer olimpiyatlarda seslendireceği 'Sev Kardeşim' şarkısıyla barış mesajı vermeyi amaçlıyor.

Jennifer Türkiye'ye annesi Âline Simonian ile birlikte gelmiş. Anne Âline ailenin hikâyesini anlatınca, Ermeni asıllı olan büyük babaannesinin Bursa'da doğduğunu ve yaşadığını öğreniyoruz. Bursa'da tekstille uğraşan aile 1920'de yaşanan olaylardan korkunca kızlarını da alarak at arabasıyla Fransa'ya taşınmış. Fransa'da da tekstil işini devam ettiren büyük babaanne yine olaylar sırasında Bursa'dan Fransa'ya göç eden ermeni asıllı büyük dedesiyle evlenmiş. Büyük babaannenin iki kızından biri olan Jennifer'in babaannesi geçmişte yaşanan bu olaylardan çocuklarına ve torunlarına pek bahsetmemiş. Taa ki Jennifer'in Türkçe olimpiyatlarına katılacağını öğrenene kadar. Babaanne Jennifer'in olimpiyatlara katılacağını duyunca büyük dedelerinin ve büyük babaannelerinin Ermeni asıllı olduğunu ve Bursa'da yaşadığını anlatarak, Bursa'nın fotoğraflarını göstermiş.

Olimpiyatlar sayesinde ailesinin geçmişi hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olduklarını aktaran anne Âline kızının olimpiyatlara katılmasından ve Türkiye'ye gelmekten çok mutlu olduklarını söylüyor. Olimpiyatların muhteşem ve çok büyük bir organizasyon olduğunu belirten Âline olimpiyatlarda yaşanan kardeşlik ve sevgi ikliminden mutlu olduğunu dile getiriyor.

Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalogların daha da gelişmesini isteyen anne Âline, iki ülkenin geçmişi unutup geleceğe bakması gerektiği mesajını vermeyi de ihmal etmiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile