Fransiz Ve Ingiliz Anitlarinda Tören Düzenlendi

Fransiz Ve Ingiliz Anitlarinda Tören Düzenlendi

Çanakkale Kara Savaslari’nin 109’uncu yil dönümü nedeniyle Sehitler Abidesi’nde düzenlenen anma programinin ardindan Fransiz ve Ingiliz anitlarinda da tören düzenlendi.

Fransiz Askeri Mezarligi’ndaki törende, Türkiye adina Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Gökhan Yazgi, Irlanda, Ingiltere, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda ve Avustralya ülkelerinin temsilcileri tarafindan Fransiz Aniti’na çelenkler birakildi. Program, saygi durusunda bulunulmasi, Türkiye ile Fransa ulusal marslarinin okunmasi ve ani defterinin imzalanmasi ile sona erdi.

Buradaki törenin ardindan Ingiliz Helles Aniti’ndaki anma törenine geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Çanakkale Savaslari’nda hayatini kaybedenler için dua edildi. Türkiye adina Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Gökhan Yazgi tarafindan anita çelenk konuldu. Daha sonra yabanci ülkelerin temsilcileri de anita çelenklerini birakti.

Fransiz ve Ingiliz anitlarindaki törenlere, Kültür ve Turizm Bakani Gökhan Yazgi, Çanakkale Vali Vekili Hakki Uzun, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, 2’nci Kolordu Komutani Tümgeneral Rasim Yaldiz, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Baskani Av. Muharrem Erkek, Avustralya Basbakan Yardimcisi ve Savunma Bakani Richard Marles, Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage, Avustralya Birlesik Güçler Komutani John Frewen, Fransa Uluslararasi Iliskiler ve Strateji Genel Müdür Yardimcisi Koramiral Christophe Lucas, Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont, Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, Yeni Zelanda Deniz Kuvvetleri Komutani Tugamiral David Proctor, Birlesik Krallik Büyükelçisi Jill Morris, Birlesik Krallik’tan Tugamiral Robb Pedre, Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, Belçika Büyükelçisi Paul Huynen, Malta Büyükelçisi Therasa Cutajar, Irlanda Büyükelçisi John Mccullagh, Sri Lanka Büyükelçisi Saranya Hasanthi U.Dissanayake, Kanada, Senegal, Macaristan, Hindistan ve Güney Afrika’dan da üst düzey yöneticiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile