Fransızlar, Soykırım Yasasına Karşı

Sözde Ermeni Soykırımı`nı kabul etmeyenlerin cezalandırılması ile ilgili tasarıyı meclisinden geçiren Fransa’ya Türkiye’nin tepkisi Fransız medyasında geniş yer bulmaya devam ediyor.

Her gün Türkiye’ye ilk sayfalarından yer ayıran gazeteler internet sitelerinde de konuyla ilgili anket çalışmalarına devam ediyor.

Fransanın en ünlü gazetelerinden Le Figaro’nun yaptığı "Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenleri cezalandırmak gerekir mi" anketine katılan 56 bin 42 kişiden yüzde 61,61`i "hayır" cevabını verirken "evet" diyenlerin oranı yüzde 38,39’da kaldı. Konuyla ilgili 692 kişinin de yorum yaptığı ankette genel görüşün iki ülke arasındaki konunun Fransa`da gündeme gelmesinin yanlış olduğu üzerineydi.

Le Monde gazetesinin yaptığı ankete katılan 50 bin 447 kişinin yüzde 85,2 gibi büyük kısmı Fransa Meclisi`nde kabul edilen yasayı olumlu bulmadığını belirtirken sadece yüzde 13,3`lük kısım kabul edilen inkar yasasını haklı bulduğun belirtti. Le Monde gazetesi cuma günü başlattığı anketinde ise `Türkiyenin Fransaya karşı başlattığı yaptırımları rahatsız edici buluyor musunuz" diye sordu.

Sol eğilimli Liberation gazetesi ise yasanın Fransa meclisinden kabulünden sonra Türkiye`nin tepkisine geniş yer ayırırken, internet sitesindeki haberlere 1951 kişi yorum gönderdi. Yapılan yorumlarda öne çıkan konu ise Fransa`nın tarihinin de çok temiz olmadığı yönünde idi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile