Frig Vadisi Kültür Turu

Frig Vadisi Kültür Turu

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma BirliğŸince (FRİGKǜM), 4 üniversiteden öğŸrencilerin katılımıyla "Frig Vadisi Kültür Turu" yapıldı.

Afyonkarahisar, EskişŸehir ve Kütahya illerinin sınırları içinde yer alan Frig Vadisi'nin, bu bölgede öğŸrenim gören üniversite öğŸrencilerine tanıtılması amacıyla kültür turu gerçekleşŸtirildi.

Fındık köyünde başŸlayan yürüyüşŸ, Ayazini köyündeki vadi tabanında sona erdi.

FRİGKǜM Dönem BaşŸkanı ve Kütahya Valisi şžerif Yılmaz, etkinlikte yaptığŸı konuşŸmada, Frig Vadisi'ni "gizli Kapadokya" olarak nitelendirdi.

Vadideki tura, Anadolu, Dumlupınar, Afyon Kocatepe ve EskişŸehir Osmangazi üniversitelerinden öğŸrencilerin katıldığŸını belirten Yılmaz, "ǖğŸrencilerimize Frig Vadisi'ni tanıtmak, öğŸrencilerimizin kaynaşŸmasını sağŸlamak ve onlarla beraber olmak üzere bu etkinliğŸi planladık" diye konuşŸtu.

Daha sonra pan flüt sanatçısı Aydın YavaşŸ tarafından konser verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile