Futbolcu Youla serbest bırakıldı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın kendisini basın yoluyla hakaret ettiği için şikâyetçi olduğu gerekçesiyle Eskişehir'de gözaltına alına

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın kendisini basın yoluyla hakaret ettiği için şikâyetçi olduğu gerekçesiyle Eskişehir'de gözaltına alınan futbolcu Souleymane Youla, nöbetçi hâkim'e verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Youla, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, avukatı Rüstem Özışık ise müvekkilinin yeni transfer görüşmeleri için hâkime danıştığını kaydetti.

Teknik direktör Çalımbay'ın, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikâyetçi olduğu futbolcu Souleymane Youla, dün gece saat: 03:30 sularında Belçika'nın Brüksel kentinden tarifeli uçakla Eskişehir'e geldi. Youla'nın pasaport kontrolü sırasında Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama emri bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis, Youla'yı yakalayıp Tepebaşı İlçe Polis Merkezi Amirliği'ne teslim etti. Burada ifadesi alınan Youla, saat 10.00 sularında Asayiş Şubesi İnfaz Bürosu Ekiplerince Polis Merkezi'nden alınarak sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Youla, Yunus Emre Devlet hastanesindeki muayenesinin akabinde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gazetecilerden gizlenerek hâkim ve savcıların otolarının bulunduğu adliyenin otogarından içeriye alındı. Yaklaşık bir saat hâkim karşında ifade veren Youla, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Youla, Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Avukatı Rüstem Özışık ise müvekkilinin yeni transfer çalışması için hâkime danışmaya geldiğini belirterek, " Youla, yeni transfer çalışması için hâkime danışmaya geldi. Transfer teklifini hâkime danıştı. Değil mi Youla?" dedi.

Youla, daha sonra bir ticari taksi'ye binerek Adliye'den ayrıldı.

YOULA HAKKINDAKİ İDİALARI KABUL ETMEDİ

Youla'nın nöbetçi mahkemede hâkim'e verdiği ifadesinde, hakkındaki iddiaları kabul etmediği öğrenildi. Youla'nın, " Ben Rıza Bey başta olmak üzere kimseye hakaret etmedim ve kötü söz söylemedim. Söylediklerim yanlış anlaşılmış. Ben zaten ifade vermeye gelecektim. Ama işlerim gereği yurtdışında olduğum için gelememiştim." şeklinde hâkim'e ifade verdiği kaydedildi.

OLAY

Youla, geçen yıl Eskişehirspor'un Antalyaspor ile deplasmanda yapacağı Türkiye kupası maçına sakatlığını bahane ederek katılmamıştı. Bunun üzerine Eskişehirspor Kulübü yönetimi Youla'yı kadro dışı bırakırken, Youla'da çeşitli basın yayın organlarına açıklamalar yaparak kulüp Teknik direktör Çalımbay ve kulüp yöneticileri hakkında ( Sahtekâr) şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bunun üzerine Çalımbay, kendisine basın yoluyla hakaret ettiğini iddia ettiği Youla hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Youla hakkında, Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesinde, "Sesli ve görüntülü ileti yoluyla hakeret" suçundan hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açılmıştı. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve iki duruşma görülen dava'ya tutuksuz sanık Youla, katılmamıştı. Bunun üzerine Çalımbay'ın avukatı Ayşe Fert Dökmecinin talebi üzerine Youla hakkında mahkemece görüldüğü yerde yakalama emri çıkarılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile