G20 Zirvesi'nin Ardından

KONYA - KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Canıtez, G20 Liderler Zirvesi'nde alınan kararlar doğru uygulandığında, Türkiye'nin yıllık ihracatını üç kat artırabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Murat Canıtez, yaptığı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'nin Türkiye için önemli fırsatlar yaratacağını, uzun vadede zirveden en çok fayda sağlayacak ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Zirvede ihracat, KOBİ'ler ve genç girişimcilik faaliyetleri olmak üzere birçok konunun konuşulduğunu, kararlar alındığını ve uluslararası boyuta taşındığını ifade eden Canıtez, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirilen oturumlarda KOBİ’lerin uluslararası alanda etkilerini arttıracak stratejiler geliştirmeye yönelik kararlar alındı. KOBİ’lere uzun dönemli finansman sağlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi. Alınan kararlar doğru uygulandığında yıllık ihracatımızı üç kat arttırabiliriz. Finansal destek sağlandığı takdirde de genç girişimcilerin, ihracatçıların ve üniversitelerin çalışmaları ortak bir noktada buluşacaktır."

- "Türkiye’de ve dünyada terörü besleyen kitle genç işsizlerdir"

Zirvede ekonominin yanı sıra siyaset ve terörün de konuşulduğunu anlatan Canıtez,  Zirve'den bir gün önce Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısının gündemi bir anda değiştirdiğini aktardı.

Canıtez, son günlerde yaşanan olayların, terörün bugün artık Avrupa’da olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Terör hareketleri hiçbir zaman tek başına yapılabilecek bir organizasyon olmamıştır. Dünyaya yeniden düzen verme çabasında olan insanlar ekonomik yeterliliğe ulaşmayan gençleri kullanıyorlar. Türkiye’de ve dünyada terörü besleyen kitle genç işsizlerdir. Gençlerin ekonomiye kazandırılması ve genç girişimcilerin önünün açılması açısından da görüşülen bu konular teröre alınabilecek önlemler noktasında ayrı bir önem arz ediyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile