Gadir-i Hum Günü Iğdır'da Coşkuyla Kutlandı

Gadir-i Hum Günü Iğdır'da Coşkuyla Kutlandı

Hazreti Muhammed'in (S

Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün olarak bilinen 'Gadir-i Hum', Iğdır'da bayram havasında kutlandı.
Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği Gadir-i Hum etkinlikleri çerçevesinde bir düğün salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Günün önemini anlatan slayt gösteriminin ardından ilahilerle şiirlerin okunduğu programda, Caferi mezhebine bağlı vatandaşların yanı sıra İran'dan davet üzerine gelen Hacı Şeyh Mövlayı Ağel ile İstanbul'dan gelen Hacı Şeyh Selahttin Özgündül katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serdar Arat, Türkiye'de ilk defa Gadir-i Hum etkinliklerinin dernekleri tarafından 2006 yılında yapıldığını hatırlattı. Arat, "Gadir-i Hum Günü aynı zamanda müminler arasında kardeşlik akdinin okunduğu gündür. Bugün yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ile müminlerin Emiri Hz. Ali (A.S.) arasında kardeşlik akdi okunmuştur. Bu bayramın toplumumuzdaki ayrılıklara, kırgınlıklara son vermesini, dostluk ve kardeşliğe vesile olmasını Allah-u Teala'dan temenni ediyoruz" dedi.
İran ve İstanbul'dan gelen konukların konuşmaları ile devem eden program, çeşitli ikramların sunulması ile son boldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile