GAGEV, şehrin sağlık turizmini masaya yatırdı

Gaziantep'i ileri bir noktaya taşımak amacıyla hizmet veren Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), şehrin sağlık ve sağlık turizmini masaya yatırdı.

Gaziantep'i ileri bir noktaya taşımak amacıyla hizmet veren Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), şehrin sağlık ve sağlık turizmini masaya yatırdı.

Programda konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'in sağlık merkezi olarak ilan edildiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Kamçı, "Bu anlamda sağlık turizminin komşu illerin bir kısmını etkileyeceğini biliyoruz. Gaziantep olarak turizm konusunda eksiğimizin olduğunun farkındayız. Bu sağlık turizmi olur, kültür turizmi olur yani turizm ile alakalı eksiğimizin olduğunu biliyoruz. Kültür ve turizm konusunda ilimizin hak ettiği yere gelmesi için herkesin el birliği yapmalı. Sağlık turizminin bu anlamda Gaziantep'imize katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık alanında ilimizde hizmet veren birçok kuruluş var. Daha güzel ne yapabiliriz diye sağlık sektöründe hizmet veren yöneticilerin görüş ve önerilerini alacağız. Toplantının ilimize faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

"TURİZM İÇİN TOPYEKÜN SEFERBERLİK GEREKİYOR"

Yüksek İstişare Kurulu toplantısının beşinci buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de şehrin artık turizmle de anılmaya başladığına dikkat çekti. Güzelbey, şöyle konuştu: "Gaziantep, turizmin denizinden güneşinden yoksun gözükse de turizmin bunlarla sınırlı olmadığını bilmeliyiz. Turizm dendiği zaman aklımıza kültür turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi ve eğitim turizmi gelmekte. Sağlık turizmi dendiği zaman hastanelerin kaliteli olması veya her dalda servisin olması yetmiyor. Sağlık turizminde başarılı olacaksak tüm faktörleri gözden geçirmeli, şehrimizin eksikliklerini masaya yatırmalıyız. Türkiye'de bugün yapılan tüm sağlık müdahalelerinin hemen hemen hepsi ilimizde yapılabilmektedir. Gaziantep'te standardı yüksek hastaneler mevcut, sağlık konusunda birçok başarılı çalışmalar yapılıyor. Sağlık turizmi konusunda topyekûn bir seferberlik gerekiyor."

Zirve Üniversitesi'nde yapılan toplantıda Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin ve Özlem Müftüoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Prof. Dr. Türkan Uğur Dai, Gaziantepliler Federasyon Başkanı İnal Aydınoğlu ve sağlık sektörü temsilcileri de söz alarak çeşitli öneriler sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile