GAIB Uygulamali Karbon Ayak Izi Egitimleri Devam Edecek

GAIB Uygulamali Karbon Ayak Izi Egitimleri Devam Edecek

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri egitim hizmetlerine bir yenisini ekledi. GAIB üyelerine ücretsiz olarak sunulan Uygulamali Karbon Ayak Izi egitimleri ile üreticinin yaninda olmaya devam ediyor. AB üyesi ülkelere ticarette bulunan firmalari ilgilendiren Kurumsal Karbon Ayak Izi Egitimleri ile firma üyelerinin yeni düzenlemelere uyum saglamasi amaçlaniyor.

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri egitim faaliyetlerine hiz kesmeden devam ediyor. GAIB bünyesinde sunulan online egitim ile birçok katilimciya ulasilan egitimlere ek olarak yüz yüze sunulan Uygulamali Karbon Ayak Izi egitim hizmetiyle üyelere ulasiliyor. Gaziantep ve Kahramanmaras’ta 9-14 Mayis tarihleri arasinda açilan toplam 6 grupta 108 katilimciya egitim sunuldu. Birlik bünyesindeki tüm sehirlere ulastirilmasi planlanan egitim için 30-31 Mayis ve 1 Haziran tarihlerinde Malatya’da ve 13-14-15 Haziran tarihlerinde Diyarbakir’da egitimler devam edecek.

“Her zaman oldugu gibi yine ihracatçimizin yanindayiz.”

Uygulamali Karbon Ayak Izi egitiminin önemine iliskin konusan Fikret Kileci, “Avrupa Birligi tarafindan yapilan açiklama ile 2030 yilina kadar üye ülkelerde karbon emisyonunun azaltilmasi gündeme gelmistir. Ayrica yakin bir gelecekte karbon emisyon seviyesi belirlenen sinirlarin üzerinde olan üreticilerden ithalat yaparken yürürlüge ‘ek vergiler’ konulacagi da açiklanmistir. Insan faaliyetleri sonucu dogrudan ve dolayli olarak ortaya çikan sera gazi miktarinin karbondioksit (CO2) esdegeri ile ve ton cinsinden hesaplanmasi ve “karbon ayak izi” belgelendirmesi, potansiyel bir ticaret engeli olarak ihracatçilarimizin önünde belirmektedir. AB Yesil Mutabakat Uyumu çerçevesinde üretim süreci ile yeni düzenlemeler ihtiyaci dogmus ve birçok soru isaretini beraberinde getirmistir. Sürece iliskin soru isaretlerini gidermek için biz de alaninda uzman egitmenlerimizin uygulamali olarak sundugu egitim hizmetini üyelerimize sunduk. Uygulamali Karbon Ayak Izi egitimlerimiz ile üye firmalarimizin Kurumsal Karbon Ayak Izi ve Ürün Karbon Ayak Izi hesaplama konusundaki standartlari ögrenmesi ve bu dogrultuda isletme süreçlerinde gerçeklestirilebilecek iyilestirmeler konusunda bilgi sahibi olmalarini amaçladik. Gaziantep ve Kahramanmaras’ta 3er günlük Karbon Ayak Izi Hesaplama egitimlerimiz toplam 108 katilimciya sunuldu. Her zaman oldugu gibi yine ihracatçimizin yanindayiz. Ve önümüzdeki süreçte birligimiz bünyesindeki tüm illere ulasma gayesindeyiz. Her zaman oldugu gibi yine ihracatçimizin yanindayiz” dedi.

“Egitim katilimcilardan tam not aldi”

Gaziantep’te 4 grup seklinde düzenlenen egitimlere toplam 69, Kahramanmaras’taki egitimlere ise 37 kisi katildi.

A’dan Z’ye birçok sektörden katilimcinin istirak ettigi GAIB hizmet binasinda sunulan egitimden memnun kalan katilimcilardan bazilari egitim ile ilgili duygu ve düsüncelerini paylasti. Özel bir hali firmasinda Çevre Sorumlusu olarak çalisan Serkan Özkalender “Gelecege dönük çok ciddi bilgi birikimi edindik. Muhtemelen is yerlerimizde ve ilerleyen dönemlerdeki is hayatimizda çok faydasinin olacagini düsünüyorum.” seklinde konustu.

Endüstri Mühendisi Mert Akbulut “Uygulamali Karbon Ayak Izi egitimi ile kurumumuz bünyesindeki personellerin faydali bilgiler aldigini söyleyebilirim. Daha temiz bir üretim süreci için alinmasi gereken bir egitim oldugunu düsünüyorum. Bu hizmet için GAIB’e tesekkür ederiz.” dedi.

Söz konusu egitimin, genç Ar-Ge mühendisleri için biçilmis kaftan oldugunu vurgulayan Ar-Ge Mühendisi Betül Yalman “Karbon ayak izi hesaplamasi su an gündemimizde çok yogun konusulan önemli bir konu. Önemsedigimiz, gündemimizi mesgul eden bir konunun ele alinmis olmasi ayrica uygulamali ve aninda soru sorabilecegimiz bir ortamda sunulmasi çok iyi tasarlanmis. Bunun için yetkililere çok tesekkür ederim. Genç Ar-Ge mühendislerinin mutlaka bu egitime katilmasini öneririm” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile