Galatasaray'da Birleşme İstanbul

Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar A.

  Galatasaray Sportif Sınai ve Yatırımlar A . Ş , Kamuyu Aydınlatma Platformu ' nda ( KAP ) yayımlanan özel durum açıklamasında , Futbol ( A ) Takımı ile Futbol Akademisi ' ni , 245 milyon 200 bin lira bedelle tüm hak ve borçlarıyla devraldığını bildirdi .
Galatasaray Kulübü , iki şirketi arasındaki birleşmeyle yaşadığı büyük bir sıkıntıdan kurtulurken , özel durum açıklamasında şöyle denildi :
' Şirketimizin 14 . 05 . 2010 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere Galaxy Management , ATA Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMM A . Ş . ve Bilirkişi Raporları ışığında şirketimiz ile GS Futbol arasında 14 . 05 . 2010 tarihinde imzalanan devir protokolü uyarınca 17 . 05 . 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray Profesyonel ( A ) Takımı ve Futbol Akademisi toplam 245 . 200 . 000 TL bedelle tüm hak ve borçları ile şirketimiz tarafından satın ve devralınmıştır .
Sermaye Piyasası Kurulu ' nun B . 02 . 1 . SPK . 0 . 13-871 sayılı ve 24 . 6 . 2010 tarihli yazısı ile Galatasaray Futbol Takımı ve ilgili varlıkların değerlemesine ilişkin kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren rapor özetinin kamuya açıklanması istenmiştir .
Profesyonel futbol takımı oyuncuları için yukarıda bahsi geçen raporlarda genel olarak kullanılan değerleme kıstasları :
1 . Oyuncuların değerleri
2 . Yakın geçmişte ödenen transfer ücretleri
3 . Son üç yıl içinde ödenen transfer ücretleri
4 . Oyuncuların sözleşme süreleri
5 . Değerlendirmeye ekti eden diğer kıstaslar
a . Oyuncunun yaşı
b . Oyuncunun maaşı
c . Oyuncunun mevkii/uyruğu/pasaportu
d . Form durumu/beklentiler
e . Oyuncunun uluslararası kariyeri
f . Oyuncunun yetenekleri ve gelişimi
g . Türkiye ve Avrupa transfer piyasasının durumu
Bu değerleme kriterleri doğrultusunda kontratı sözleşme tarihinde devam eden 27 adet Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımız için belirlenen bedel 181 . 550 . 000 TL olmuştur .
Futbol Akademisi için Yukarıda Bahsi Geçen Raporlarda Genel Olarak Kullanılan Değerleme Kıstasları
1 . A takımına katkısı
2 . Mali etki ( başka bir kulüpten oyuncu almaya kıyasla )
3 . Akademinin maliyeti
4 . Genel görünüm ve liglerdeki sıralama
5 . Gençlik geliştirme programı
Mevcut Profesyonel Futbol Takımı ' nda Futbol Akademi ' den gelen oyuncu sayısına orantılı olarak Futbol Akademi için belirlenen bedel 63 . 650 . 000 TL olmuştur . '


01 . 07 . 2010 11 : 26 : 23
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile