Galatasaray Kulübünde 4 Baskan Adayi Canli Yayinda Bir Araya Geldi

Baskan adaylarindan Metin Öztürk, Ibrahim Özdemir, Esref Hamamcioglu ve Burak Elmas, Galatasaraylilar Derneginin sosyal medya hesabindaki canli yayina katildi.

Galatasaray Kulübünde 19 Haziran Cumartesi günü yapilacak seçimli genel kurulda baskanlik için yarisacak 5 adaydan 4'ü Galatasaraylilar Derneginin sosyal medya hesabindaki canli yayina konuk oldu.

Dernegin YouTube hesabindan yayimlanan "Baskan adaylari konusuyor" programina Metin Öztürk, Ibrahim Özdemir, Esref Hamamcioglu ve Burak Elmas katildi. Davet edilen baskan adayi Yigit Sardan ise programda yer almadi.

Programin açilis konusmasini yapan Galatasaraylilar Dernegi Baskani Fidel Berber, baskan adaylarina basari dileyerek, "Bizler, 540 yillik egitim ocagimizdan hayat bulmus kurumlarimiz ve sari-kirmizili renklere gönül vermis milyonlarla büyük bir camiayiz. Galatasaray, bir etik sistem, bir degerler ve kurumlar bütünü. Galatasarayli her alanda en iyisini basarmayi hedefler. Galatasarayli olmak, öncü ve örnek olmaktir. Bunlar saglandiginda basari zaten kendiliginden gelecektir. Zaman birlik olmanin, yan yana yürümenin ve Galatasaray için çok çalismanin zamanidir." seklinde görüs belirtti.

Toplantinin basinda baskan adaylari neden göreve talip olduklarini anlatti ve listelerini tanitti.

Metin Öztürk, sari-kirmizili kulübe bir is adami bakis açisi getirmek için aday oldugunu belirterek, "Denetim mekanizmalari iyi çalismadigi, günlük hayat devam ederken borçlar ötelendigi için bugün artik kulübümüz yönetilemeyecek ya da zor yönetilecek, uzun vadeli kredilerle yönetilebilecek duruma geldi. Buna bir is adami bakis açisi getirmek istedim. Katma degeri kulübümüze getirip maliyetlerimizi azaltip basari seviyesini en tepede tutarak 6 yillik bir süreçte borçlari yok etmek ana hedefimiz. Umarim basaririz." diye konustu.

Ibrahim Özdemir, Galatasaray'in son 20-25 yildir yönetim zaafiyetleri yasadigini aktararak, "Bugün milyarla ifade edilen borcumuz var. Bu, 20-25 yildaki birikimlerin son yila aktarildi. Artik borçlar ödenemez hale geldi ve devlet bu ise el koydu. 40 yillik kulüp üyesi olarak canimiz kadar sevdigimiz, çocukluk askimiz Galatasaray'i böyle bir günde, uygun bir ekip hazirlamisken bu kazanimlardan faydalandirmama gibi bir durum bize yakismazdi. Yönetim eksiklikleri, Galatasaraylilarin birbirleriyle kavgalari, omuz atmalar, kirici ifadeler ve kopus dönemi beni çok yordu. Birligin, beraberligin ve kardesligin yeniden tesis edilmesi lazim. Mali sorunlarin altindan kalkmak, yalniz Galatasaray'in imkanlari degil yetkin ellerle, mali disiplinle, finansmanin iyi idare edilmesi ve yeni kaynaklar yaratmakla mümkündür. Bundan dolayi Galatasaray'a bir kurtulus reçetesi olarak aday olduk." ifadelerini kullandi.

Esref Hamamcioglu, 42 yildir Galatasaray'in içinde oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Son 6 yildir divan kurulu yönetimindeydim. Bu sürede Galatasaray'in sorunlarini vakif oldum, problemleri analiz etme imkanim oldu. Tespit ve elestiri yapmak yerine artik tasin altina elimi sokma gerektigine inandim. Ekip arkadaslarimla bu konuda sorumluluk almak ve duyarsiz kalmayarak baskanliga aday oldum. Son zamanlarda toplumsal erozyonun bir sekli kulübümüze de sirayet etti. Sevgi ve saygi ortamimiz bitti. Fikir ayriliklarimiz en büyük zenginligimizdi. Kategorilere ve gruplara ayrilarak, ötekilestirilerek ortak akli kullanma yetenegimizi kaybettik. Bunun ardindan kulübümüzün kollektif mülkiyeti risk altina girdi. Buradan bir mesuliyet çikardik. Önce bütün paydaslarimizla kucaklasmak, fikir ayriliklarimizi bir zenginlik olarak kabul ederek kulüp içinde olarak rekabeti husumete çevirmeden bu rekabetten çikan enerjiyi disarida bize karsi oynanan oyunlara izleyici olmak yerine bunlarla mücadele etme konusunda kararliligimiz var. Sevgi ve saygi ortami ile ortak akil kullanma yetenegimizi yitirdigimiz için son zamanlarda kulübümüzde mali ve idari dengesizlik var. Bunun sonucunda kulübümüzün hayatini sürdürememe riski ortaya çikti. Ekip arkadaslarimla birlikte bu sorunlari çözmek ve kulübü gerçekçi projelerle, ayaklari yere saglam basan bir ekiple yeniden düzlüge çikarmak için sorumluluk aldik."

Burak Elmas ise kulübün büyük sorunlarina çözüm bulmak için arayisa girdiklerini dile getirerek, söyle konustu:

"Galatasaray'in uzun zamandir çözülemeyen problemlerini, bizi Galatasarayli yapan kurulus idealleri ve degerlerinin artik arzu ettigimiz sekilde yasanmadigini görerek bir çözüm üretmek istedik. Bu, çok samimi bir çözümdü. Bu, iktidar mücadelesi olarak degil Galatasaray'in gelecegi olarak gördügümüz bir yola çikis. Galatasaray'in gelecegi için tasin altina elini elimizi koymaya karar verdik. Galatasaraylilarin sikayet ettigi seçim dönemi aliskanliklarindan uzak durmaya, problemleri detayli çalismaya, oy için degil yetkinlik için degerli insan kaynagini kazandirmaya, sorunlari çok önce çalisarak ilk gün çözüm önerilerini ilk gün için hazirlamaya çalistik. Hiç kimseden teveccüh görerek degil kendi inisiyatifimizle Galatasaray ailemize olan görevimiz olarak bu çözümü ürettik. Bu çözüme karsilik bir teveccüh olusmasini bekledik. Bugün de bu teveccühün olustugunu görüyorum. Yapmak istediklerimizin anlasilmasindan dolayi çok mutluyum."

Baskan adaylari, 3 saati geçen programda tüzük, futbol takimi, kulübün ekonomik sorunlari, futbol disi branslar, seçilmeleri durumunda hayata geçirecekleri projeler hakkinda açiklamalarda bulundu.

Programin sonunda birlikte poz veren 4 baskan adayi kol kola girerek birliktelik mesaji verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile