Galericiler Yeni Uygulamadan Memnun

Galericiler Yeni Uygulamadan Memnun

Galerici Ahmet Yurtlu, ikinci el motorlu kara tasiti satislarinda güvenli ödeme sisteminin herkes tarafindan kullanilmasinin zorunlu hale getirilmesi ve yetki belgesi olmayanlarin araç satisi için ilan veremeyecek olmasini olumlu karsiladiklarini söyledi.

Motorlu Kara Tasitlarinin Ticareti Hakkinda Yönetmelik Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. Ikinci el motorlu kara tasiti satislarinda güvenli ödeme sisteminin herkes tarafindan kullanilmasi zorunlu hale getirilirken; yetki belgesi olmayanlar ise araç satisi için ilan veremeyecek. Galericiler olarak bu konuyu uzun süredir dillendirdiklerini kaydeden Galerici Ahmet Yurtlu; sistemin kendilerini de mutlu ettigini söyledi.

Yurtlu, "Yetki belgesi olmayan artik araç satisi yapamayacak. Bu bizlerin uzun süredir dillendirdigi bir konuydu. Bu vatandas için de satici ile de makul bir uygulama. Bir seyi yetkili saticisindan almak ve aldiginiz malin arkasinda duruluyor olmasi avantajdir. Bu yönetmelik basarili olursa güzel sonuçlar elde edecegini düsünüyoruz. Yetki belgesi ile ekspertizlere de çok is düsüyor ve bu zorunlu hale geliyor. Ekspertiz yapilmadan araç satilamayacak ve bunda da saticinin bilgileri ve beyani esas olacak. Ayni zamanda yetki belgesi de ekspertize eklenecek. Bu açidan ekspertizlerinde sorumlulugu olacak ve bu raporu 5 yil saklama zorunlulugu olacak" ifadelerini kullandi.

Bunlarin vatandas için arti oldugunu kaydeden Galerici Yurtlu, "Vatandaslar nereden ne aldigini bilecek. Ayni zamanda 8 yil ve 160 bin sarti da geliyor. Bu daha önce tasarlanmisti ama suanda uygulamaya geçiyor. 8 yildan daha genç arabada zorunlu olacak. 160 bin kilometrenin altindaki araçlarda da eksper zorunlulugu olacak. Eksperlerde yanlis ve yaniltan eksper yaptiklari zaman birincisinde ikaz edilecek, ikincisinde Ticaret Bakanligi’ndan yetki ve tescil belgelerinin iptaline kadar giden sonuçlara varacak. Bunlar gerçekten dogru yapilan isler. Yetkili olmayanlari araç satisi yapmamasi bizim için avantaj. Çünkü burada takibi de, kimin ne yaptigini bilmekte mümkün degil. Bunlari ciddi bir sekilde eleyecegiz. TSE yeterlilik belgesi olmayan illerde de 10 gün içinde alinacak olan belgeler geçerli olacak. Bizim en büyük sikintilarimizdan bir tanesi bu isi yetkili insanlarin yapmamasi. Yetkili insanlar yapmadiklari zaman mutlaka aksakliklar çikiyor. Bu isi yapanlara bir standart getirdiginiz zaman bunlarda bu kurallara uymak zorunda kalacak. Bu avantajli ve iki tarafinda memnun kalacagi bir sistem olacak" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile