Gamek, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Gamek, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) 18 Mart Şehitlerini Anma Günü’ne özel bir program düzenledi.

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümünü kutlamak ve ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan kahraman şehitlerimiz ve malul gazilerimize minnet ve şükran duyguları anlatmak üzere GAMEK tarafından bir konferans düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde düzenlenen ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz’ konulu konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Araştırmacı Tarihçi Zakir Kömürcü, şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nde yaşananları anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, tarihe kahramanlıklarıyla destan yazan şehitlerin hiçbir zaman unutulmadığını belirterek, “Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Savaşı’nın 98. yıl dönümünde şehitlerimizin hatıraları, bugün de bir millet olmanın en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Omuz omuza, yan yana düşman süngüsüne koşarak, kendilerini topraklarına siper eden, bu topraklarda destan yazan o kahramanları bir kere daha hatırlıyoruz. Kahramanlarımızı en iyi şekilde anlamak; geçmişi, yaşananları ve verilen mücadeleyi bilmekten geçmektedir. Bugün birliğimizi ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz Çanakkale Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile