Gamek’in El Sanatları Görücüye Çıktı

Gamek’in El Sanatları Görücüye Çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’ndaki (GAMEK) kursiyerlerin yaptıkları yılsonu ‘El Sanatları Sergisi’, yapılan bir tören ile izleyicilerle buluştu.

Gaziantep Üniversitesi’ne ait Cenani Konağı’nda gerçekleştirilen yağlı boya resim sergisinin açılışını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Vali Yardımcısı Bestami Beyazıt Alkan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan birlikte gerçekleştirdi.

Açılış öncesi değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kursiyerlerin 1 yıl boyunca el emeği göz nuru vererek yaptıkları eserlerin görülmeye değer olduğunu söyledi.

Burada bu eserleri ortaya koyan kursiyerlerin hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de meslek sahibi olduklarını vurgulayan Güzelbey, “Önceleri kentimizde böyle kültür sanat etkinlikleri pek fazla yoktu. Şimdi daha aktif kültür sanat etkinlikleri görüyoruz. Bu da Gaziantep’in bu alanda kendini geliştirdiğini gösteriyor. Ben burada bu güzel eserlerin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergide, ev mefruşatı, makine nakışı, el nakışı, kurdele nakışı, tezhip sanatı, hüsn-ü hat sanatı, ebru sanatı, minyatür sanatı, resim, stilistlik, takı tasarımı, ahşap boyama, cam boyama ve mozaik ürünlerinden oluşan eserlere yer verildi.

Bu arada sergide Hindistan’dan gelen bir grup öğrenci özel bir sunum yaptı. Ülkelerine ait oyunlar ve şarkılar ile katılımcıların büyük beğenisini toplayan Hindistanlı öğrenciler, sergi sonrası Başkan Güzelbey’e ülkelerine ait yöresel bir hediye takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile