GAP Projesi'nin Türkiye için önemine değinen Aydın, "GAP Projesi Cumhuriyet tarihimizin en önemli projesi. Tabi projeyle ilgili bir şeyler yapılmaya çalışıldı, geçmişte de somut adımlar atıldı. Ama özellikle bu eylem planına dönüştüğü tarihten itibaren hem gönderilen ödenek noktasında hem gönderilen projeler noktasında katbekat ileri adımlar atıldı. Daha önce 2008 yılında GAP Eylem Planı açıklandı, hedefler konuldu ortaya" dedi
"Bugün ki toplantının amacı; bu hedeflerde ne kadar sapma oldu? Hedeflerin neresindeyiz? Neler gerçekleşti? Bunları öğrenmekti" diyen Aydın şöyle devam etti: "Bunu Adıyaman, Gaziantep ve Kilis üçgeninde Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında masaya yatırarak değerlendirdik. Planların neresindeyiz sorusuna yanıt aldık. Bazılarında gördük ki hedeflerin çok üzerinde yol almışız. Ama bazı hedeflerde de henüz arzu edilen noktada değiliz. Bunları tek tek ele aldık."
Toplantıda Adıyaman’ın sorunlarını dile getirdiklerini kaydeden Aydın, Adıyaman noktasında başta sulama projelerini gündeme getirdiklerini, bu sulama projelerinin uzun yıllardır bahsi yapılsa da somutlaşmayan projeler olduğunu belirterek, "Ancak biz Adıyaman’ın olmazsa olmazı dedik. Yani Adıyaman için şu an bir numaralı gündem maddesi sulama. Çünkü Atatürk Barajı münasebetiyle verimli arazilerimizi kaybettik. Ama kalan arazilerin suya kavuşması lazım. Alternatif ürün üretimi için bu şart. Adıyaman’da üretimin, istihdamın sağlanması için bu şart dedik ve bu noktada Koçali başta olmak üzere Gömikan, Kahta Büyükçay projesi, Bebek-1, Aslanoğlu projeleri, Çetintepe Barajı gibi büyük sulama projelerini biz burada tekrardan masaya yatırdık" ifadelerini kullandı
"Konunun ilgilileri taleplerimizle ilgili notlarını aldı. Bunun yanı sıra Adıyaman’ın turizm potansiyelini de değerlendirdik" diyerek devam eden Aydın, bunun önemine değinerek, ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu vurguladı. Ancak arzu edilen düzeyde olmadığını dile getiren Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Allah’a şükür bütün bunları bugün burada değerlendirme imkanı bulduk. Bizler de, sivil toplum kuruluşları da Adıyaman için söylenmesi gerekenleri söyledi.
Bunların ileride de takipçisi olacağız. Başta sulama ve kültür-turizm projelerimiz olmak üzere bütün projelerin çok yakın takipçisi olacağız. Adıyaman’ın ve Adıyaman insanın hizmete dönük tüm projelerinin onaylanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeter ki ayakları yere sağlam basan projeler olsun."
AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat da, toplantının Adıyaman açısından yararlı geçtiğini anlatan Fırat, "Başbakanımızın 2008 yılında Diyarbakır’da açıklamış olduğu GAP Eylem Planı'ndaki gelişmeleri gözlemlemek için bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Adıyaman’ın en öncelikli sorunu olan sulama projeleri gündeme getirildi. Proje çalışmalarının hızlandırılması konusunu gündeme getirdik" diye konuştu.
İnanç turizmi projeleri konusunda da talepte bulunduklarını aktaran Fırat, "Türkiye’de kabri bilinen iki sahabeden birisi olan ve kabri Samsat ilçemizde bulunan Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinde yapılan çalışmaların bitirilmesi noktasında bize yardımcı olmalarını istedik. Perre Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması konusunda talepte bulunduk. İnşallah Adıyaman olarak bu toplantıdan en iyi şekilde istifade ettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu .
GAP Eylem Planına 'Aydın' Yorumu
AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Gaziantep’te yapılan "Gap Eylem Planı Revizyon Toplantısı"nın tamamlanmasının ardından toplantının içeriğini ve illere sağladığı yararları anlattı.