Gap Yesil Inovasyon Yarismasi Için Çözümler Üretiliyor

Gap Yesil Inovasyon Yarismasi Için Çözümler Üretiliyor

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin de destekledigi, Sanliurfa’nin ev sahipliginde düzenlenen 6. GAP Yesil Inovasyon Proje Yarismasinda ögrenciler kentlerin gelecegine yön verecek projeleri hayata geçiriyor. Yaptiklari projelerle ilgili bilgiler veren ögrenci ve ögretmenler Büyüksehir Belediyesine ve proje paydaslarina tesekkür ettiler.

GAP Bölgesi illerinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ögrencilerinin katilim sagladigi 6. GAP Yesil Inovasyon Proje Yarismasi “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliligi” , “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” “Akilli Sistemler” ve “Iklim Degisikligi” temalarini kapsayacak sekilde alt kategorilerde düzenlendi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, Sanliurfa Valiligi, GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi, Harran Üniversitesi is birligi ile Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde gerçeklestirilen 6. GAP Yesil Inovasyon Proje Yarismasinda birbirinden önemli projeler yarisiyor.

ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ögrencilerin ögretmenleri esliginde hazirladiklari, uzman mentorlarin da destekledigi projeler arasinda deprem, küresel isinma, iklim degisikligi, çevreci projeler ve daha birçok proje farkli asamalari geçerek HACKATHON asamasina kalmaya hak kazandilar.

Genç zekâlari, girisimcileri ve çevreye karsi duyarli gençleri, çevresel sorunlara yönelik çigir açici projeler gelistirmeye tesvik ederek sadece bölgesel degil, ulusal ve uluslararasi düzeyde de olumlu etkiler olusturan ve bu yil 6.si düzenlenen yarismaya bölgedeki ögrenci ve ögretmenler yogun ilgi ve katilim gösterdi.

IDEATHON sürecinde, 9 GAP ilinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden 2 bin 346 basvuru alindi. En yüksek basvuru sayisi Sanliurfa, Sirnak ve Diyarbakir illerinden geldi. Katilimcilar, çevresel sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getiren projelerini sundu.

HACKATHON sürecinde ise yarismacilar projelerini daha ileriye tasiyacak ve somut prototiplere dönüstürecekler. Uzman mentorlarin rehberliginde, takimlarin teknik becerileri ve ön plana çikacak. Bu süreçte, takimlara malzeme destegi saglanacak ve projelerin raporlari için bir uzman mentor destegi sunulacak.

HACKATHON’un ardindan basarili projeler, Türkiye’nin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali olan TEKNOFEST’te sergilenecek. Bu, projelerin daha genis kitlelere ulasmasi ve daha fazla etki yapilmasi için bir firsat olacak.

GAP Yesil Inovasyon Proje Yarismasina katilmak üzere Sanliurfa’ya gelen farkli yas ve okullardan ögrenciler yaptiklari projeler hakkinda bilgi vererek yarisma ile farkli bir deneyim yasadiklarini kaydettiler. Ögretmenleri ve projeye katki saglayan kurum temsilcileri ise 6.’si düzenlenen yarismada emegi geçen Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine ve tüm kurumlara tesekkür ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile