Garanti Bankası, Kahramanmaraş'ta ekonomiyi masaya yatırdı

Garanti Bankası, 'Anadolu Sohbetleri' kapsamında ekonomiyi Kahramanmaraş'ta masaya yatırdı. Kahramanmaraş'ın sanayileşme yolunda attığı büyük adımları

Garanti Bankası, 'Anadolu Sohbetleri' kapsamında ekonomiyi Kahramanmaraş'ta masaya yatırdı. Kahramanmaraş'ın sanayileşme yolunda attığı büyük adımların vurgulandığı toplantıda, tekstil ve mutfak eşyaları sektörlerinde de ildeki potansiyelin önemine dikkat çekildi.

Toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, banka olarak, Türkiye'de sektörlere destek olmaya çalıştıklarını belirtti. 2002'den bu yana 66 ilde 21 bine yakın girişimci ile bir araya geldiklerini ifade eden Özen, işletmelere ve kentlerin karar vericilerine yararlı bilgiler aktarmaya çalıştıklarını vurguladı. Ana gündem maddelerinden birinin Çin olduğunu ve Çin'i analiz ederken, Kahramanmaraş'ta da aynı tezi savunarak, 'Ucuzun yerine yeniyi arayın.' dediklerini aktaran Özen, "15 yıldır Çin'de olan bir banka olarak bunu savunduk." ifadelerini kullandı.

Çok şeyler değiştiğini ve artık gelişmiş dünya ekonomilerini derinden sarsan yeni yol haritasının tartışıldığını kaydeden Özen, konuşmasında Garanti Bankası olarak gerçekleştirdikleri destek paketlerinden de söz etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk da şehrin sanayi şehri olmak için ilerlediğini anlattı. Balduk, "Biz burada global krizle uğraşırken, Ankara ve İstanbul'da, 'Kura faize takılmayın, verimliliği artırın.' dediler, biz artırdık. 'Teknoloji kullanın.' dediler, kullandık. Kahramanmaraş, makine yaşı ortalamasında Türkiye'ye göre de dünyaya göre de önde. Verimlik açısından da önde. Bunların hepsi birleşince işadamlarının başarısı da eklenince hızlı büyüyor ve büyüyecek." diye konuştu. 2008 küresel krizi ile üretimi, eskiye dönüş olarak sezdiğini ve bunun iyi olmayacağını düşündüğünü söyleyen Balduk, "Üretimi göz ardı eden politikalarla olmaz. Türev piyasalarla kendini kandıranların ne hale geldiğini gördük." şeklinde konuştu. İstihdamda Kahramanmaraş rekorlarını kırdıklarını ve üretim odaklı anlayışın devam etmesini beklediklerini ifade eden Balduk, gelecek sene Türkiye'nin en büyük şirketlerinin arasında 20- 21 şirketin olmasını beklediklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise kriz ortamlarına rağmen şehrin önemli bir ilerleme kaydettiğinin altını çizerek, milyar dolar mertebelerinde ihracatın konuşulur hale geldiğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da ilde ikinci defa 'Anadolu Sohbetleri' organizasyonunun gerçekleşmesinin, ilin ekonomik potansiyelinin göstermesi açısından da önemli bir nokta olduğuna işaret etti. Kahramanmaraş'ın önemli sanayi merkezlerinden biri haline geldiğine vurgu yapan Tanılır, ilde yaşanan değişimin arkasında üretim ve ticari deneyimi artan girişimci ailelerin olduğunu belirterek "Yükselen girişimci sınıfı uluslararası ilişkiler kurmuştur. Bu ilişkiler ufuk açmıştır." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile