Garanti BBVA, Coats Ile Is Birligi Yapti

Garanti BBVA, Coats Ile Is Birligi Yapti

Garanti BBVA, Coats ile Türkiye’de sürdürülebilirlik alanindaki ilk is birligine imza atti.



Garanti BBVA, dünyanin önde gelen endüstriyel iplik üreticilerinden Coats ile sürdürülebilir finansman çerçevesinde önemli bir is birligi gerçeklestirdi. Bu is birligi ayni zamanda bankanin ticari segmente hayata geçirdigi sürdürülebilirlikle baglantili ilk kredi islemi özelligini tasiyor. Yapilana açiklamaya göre, yaklasik 50 ülkede 17 binden fazla çalisaniyla hazir giyim ve ayakkabi sektörlerine katma degerli ürünler üreten Ingiltere menseli grup, Ingiltere’de BBVA ile devam eden is birligini Garanti BBVA ile Türkiye’ye tasidi. Türkiye’de 8 milyon dolar tutarinda gerçeklestirilen islemle grup, operasyonlari için belirlenen çevresel ve sosyal performans taahhütlerini yerine getirmesi halinde faiz indiriminden yararlanabilecek. Bu çerçevede grup, yer aldigi sürdürülebilirlik baglantili kredi ile karbon ayak izini azaltma ve geri dönüstürülmüs hammadde tüketimini artirma gibi çalismalarini daha da güçlendirecek.

Coats Türkiye Genel Müdürü Erhan Aras, banka ile imza attiklari bu önemli is birliginin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, sirketlerini sürdürülebilirlik hedeflerine giden yolda büyük katki saglayacagini söyledi.

Aras, “Sürdürülebilirlik, grubumuzun 250 yildir DNA’sinda yer alan ve uzun yillardir pazar lideri olmamizi saglayan bir öncelik. Operasyonlarimizin tamami sürdürülebilirlik odakli, bu nedenle daha sürdürülebilir bir gelecek için hedeflerimizi bes temel üzerine insa ettik. Bunlar; su ve enerji tüketimi, atik yönetimi, sosyal yasam, sürdürülebilir ürün ve malzemeler. 2030 yilina kadar tüm ürünlerimiz polyester ve naylon gibi yeni petrol üretimine dayali olan malzemelerden bagimsiz olarak üretilecek ki bu sektörümüz için çok önemli bir geçis süreci demek. Ayrica Coats’un global enerji tüketiminin yüzde 70’i yenilenebilir enerji kaynaklarindan saglanmis olacak. 2050 yilina kadar da “Sifir Emisyon” hedefimiz var ve bunun için yol haritamizi hazirladik, gerekli adimlari atmaya basladik. Bu adimlari atarken de benzer zorluklari yasayan firmalara destek verebilmek amaciyla açik kaynak politikasini izliyoruz. Sirket olarak daha sürdürülebilir bir dünya insa etmek ve geri dönüstürülebilen, yeniden kullanilabilen yeni ürünler ve ambalaj çözümleri olusturmak için tüm ortaklarimizla birlikte çalismaya devam edecegiz” dedi.



Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Cemal Onaran, “BBVA grubu olarak, uluslararasi boyutta yürüttügümüz desteklerin Türkiye’deki temsilcisi olmaktan gurur duyuyoruz. Ticari müsterilerimizin sürdürülebilir bir is modeline sahip olmalarina katki saglayacak finansman desteklerine her daim haziriz. Bizim için sürdürülebilirlik, hepimizin gelecegi demek. Sirket ile is birligimizin gelecegimize olumlu etkileri olacagi gibi tekstil sektöründe de emsal teskil edecegine yürekten inaniyoruz. Ayni zamanda sirketin sürdürülebilir is modeli olusturmasinda destekleyici finansman gücü rolünü üstlendigimiz için çok mutluyuz” seklinde konustu.



Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Mahmut Akten, “Banka olarak, sürdürülebilir büyümenin ancak sürdürülebilir üretimle mümkün olduguna inaniyoruz. Bu kapsamda yerli ve yabanci yatirimcilara 16 yildir sürdürülebilir faaliyetleri için finansman destegi sunuyoruz. Ürün ve hizmetlerimizi her geçen gün çesitlendirirken sürdürülebilir is modellerini benimseyen üreticileri desteklemeyi önemsiyoruz. Tekstil sektöründeki yeni is birligimiz dünyanin önde gelen endüstriyel iplik üreticilerinden Coats ile oldu. Bu anlasmayla Ingiltere’de uzun yillardir devam eden BBVA ve Coats is birligini ülkemize tasidik. Sirket, bankamizdan alacagi finansmanla önemli çevresel ve sosyal taahhütlerde bulundu. Ülkemiz için önemi çok yüksek olan tekstil sektörünün daha az karbon yogun faaliyetlere geçmesini destekledigimiz ve döngüsel ekonomiye katki sundugumuz için çok mutluyuz. Sürdürülebilir faaliyetlerin finansmanina yönelik ürün ve hizmetlerimizle müsterilerimize destek olurken kendimize koydugumuz iddiali hedefleri de ileri tasiyarak sürdürülebilirlige her yönden katki saglamaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile