Garanti BBVA, Dijital Dönüsümü Hizlandirmak Için IBM Ile Anlasti

IBM Türkiye Genel Müdürü Volkan Sözmen: 'Projenin amaci, mevzuata uyum saglamak ve OpenShift ortaminda kurulu IBM teknolojilerinden yararlanarak Garanti BBVA müsterileri için çift yönlü bir iletisim kanali sunmak' 'Türkiye’de ilk kez aktif hale gelen OpenShift ortami, bu ortami kullanan sirketlere, is hedeflerine ulasmada yardimci olmak için kagit kullanimini ortadan kaldiracak biyometrik imzadan otomatik sistemlere kadar birçok büyük yarar saglamayi amaçliyor'.

IBM ve Garanti BBVA arasinda yapilan anlasma kapsaminda banka, operasyonlarini daha verimli hale getirmek ve müsterileri için uçtan uca dijital kanallar saglamak amaciyla IBM Cloud Pak for Business Automation çözümünden faydalanacak.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, IBM ve Garanti BBVA, bankanin is süreçlerini modernize etmek ve dijital dönüsüm yolculugunu hizlandirmak amaciyla hibrit bir bulut stratejisi gelistirme konusunda yapacaklari is birligini duyurdu. Garanti BBVA, operasyonlarini daha verimli hale getirmek ve müsterileri için uçtan uca dijital kanallar saglamak amaciyla IBM Cloud Pak for Business Automation çözümünü kullanacak.

Devam eden salgin, finans kuruluslarinin hem ön hem de arka ofis operasyonlarina yönelik, yapay zeka ve otomasyonu da içeren en son teknolojilerin benimsenmesi yoluyla dijital dönüsümü hizlandirma ihtiyacini belirgin bir hale getirdi. Bu sayede sirketler gelecekteki olasi büyük degisimlerin bir adim önüne geçebilme firsatini elde edebilecek.

Garanti BBVA’nin, altyapisini modernize etme stratejisinin bir parçasi olarak ise is süreçlerini otomatik hale getirme, kâgit yükünü ve maliyetleri azaltma, yeni dijital kanallarla müsteri memnuniyetini artirma yoluyla verilerini optimize etmeye gibi bazi ihtiyaçlari vardi.

IBM ile is birligi sayesinde Garanti BBVA, yapilandirilmamis içeriklerden içgörü elde etmek ve her türlü bulut üzerinde is uygulamalari olusturmak amaciyla yapay zekayi is süreçlerine dahil ediyor. Bu sayede Garanti BBVA, IBM Cloud Pak for Business Automation çözümüne yönelik bir temel saglayan ve gerekli tüm özellikleri sunan bir içerik yönetimi çözümü olan IBM FileNet Content Manager’i uygulamalarina entegre edebilir hale geliyor.

- Kagitsiz ofis daha kolay gele geliyor

Garanti BBVA, IBM FileNet’in benimsenmesinden bu yana, IBM tarafindan saglanan .NET API’lerini kullaniyor ve yeni nesil Java Script ile modüler bir yapi olusturuyor. Biyometrik imzalar ve yeni kimlik karti çipleri sayesinde, kagitsiz bir ofis yaratmak banka için artik daha kolay hale geliyor. IBM FileNet entegrasyonuyla birlikte, OpenShift ve bulut ortamlarinda, güvenlik, otomasyon ve ölçeklenebilirlik gibi alanlarda Garanti BBVA’nin performansinda artislar gözlemlendi. Garanti BBVA’nin canli ortamda FileNet ile sagladigi ilk kazanimlar, belgeleri dijital kanallar araciligiyla yükleme olanagi sunarak müsteri memnuniyetini artiriyor.

Garanti BBVA, IBM FileNet’in entegrasyonu sayesinde Cloud Pak for Business Automation lisansi da elde etti. Bu sayede banka, dijital dönüsüm ihtiyaçlarini karsilamak için diger ürünlerini de dijital ortama tasiyabiliyor. Böylece çözümün Garanti BBVA altyapisinda kullanilmaya baslamasiyla birlikte var olan mimari dinamik olarak büyüyebilecek ve gelecekte mevzuatta ortaya çikabilecek degisiklikler karsisinda da dijital dönüsüme geçis daha kolay hale gelecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen IBM Türkiye Genel Müdürü Volkan Sözmen, "Garanti BBVA’yla birlikte çalisacak açik, hibrit bulut teknolojilerimiz ile bankanin operasyonlarini modernize etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu teknolojiler bankanin daha dirençli isletmeler olusturmasina ve müsterilerine çevik hizmetler saglamasina olanak taniyor. Projenin amaci, mevzuata uyum saglamak ve OpenShift ortaminda kurulu IBM teknolojilerinden yararlanarak Garanti BBVA müsterileri için çift yönlü bir iletisim kanali sunmak. Türkiye’de ilk kez aktif hale gelen OpenShift ortami, bu ortami kullanan sirketlere, is hedeflerine ulasmada yardimci olmak için kagit kullanimini ortadan kaldiracak biyometrik imzadan otomatik sistemlere kadar birçok büyük yarar saglamayi amaçliyor." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile