Garanti BBVA Sendikasyon Kredisini Bir Kez Daha ESG Kriterleri Odaginda Yeniledi

Garanti BBVA Sendikasyon Kredisini Bir Kez Daha ESG Kriterleri Odaginda Yeniledi

Garanti BBVA, yurt disi borçlanma programi kapsaminda uluslararasi piyasalardan sagladigi sendikasyon kredisi anlasmasini sosyal sürdürülebilirlik kriterlerine bagli olarak yeniledigini duyurdu.



Garanti BBVA, sendikasyon kredisini ESG kriterleri odaginda yeniledi. 367 gün vadeli 199 milyon dolar ve 218,5 milyon euro tutarinda iki ayri dilimden olusan sendikasyon kredisi anlasmasi 13 ülkeden 26 bankanin katilimiyla imzalandi. Dis ticaretin finansmani ile genel kurumsal amaçlarla ve özellikle deprem bölgesinde yerlesik kurumlarin dis ticaret finansmanina yönelik kullanilacak kredinin toplam maliyeti sirasiyla SOFR+ yüzde 4,25 ve Euribor+ yüzde 4 olarak gerçeklesti.

Yapilan açiklamaya göre banka, 6 Subat tarihli depremlerin ardindan iyilestirme çalismalari kapsaminda depremzedelere sundugu finansman destegini sürdürüyor. Banka, temin edilen kredinin sosyal performans hedeflerini deprem bölgesindeki kadin girisimciler ve mikro ölçekli isletmelerin finansmanina baglantili olarak gerçeklestirdi. Bu sosyal performans hedeflerinden temin edecegi sürdürülebilirlik indiriminden saglayacagi kâri ise yine deprem bölgesinin kalkinmasina destek olmak amaciyla kullanacak.

Sendikasyon kredisiyle ilgili olarak görüslerini bildiren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Bastug, “Banka olarak, sendikasyon kredisini ESG kriterleri odaginda yenileyerek bu alandaki öncü konumumuzu bir kez daha gösterdik. Bankamizin en önemli önceliklerinden biri olan sürdürülebilirlik stratejimiz kapsaminda sosyal odakli yatirimlari artiriyoruz. Sagladigimiz sendikasyon kredisiyle sürdürülebilirlik hedeflerimizi daha ileriye tasiyoruz. Sürdürülebilirlikle baglantili sendikasyon kredisini sosyal kriterler odaginda yeniledigimiz için mutluyuz. Bu krediyle deprem bölgesinde hâlihazirda sürdürdügümüz desteklerimizi artirmak en önemli hedeflerimizden biri. Ilk olarak bölgedeki kadin girisimcileri ve mikro ölçekli isletmeleri desteklemek için kaynak saglayacagiz. Hedeflerimizi basariyla gerçeklestirdigimiz takdirde kullandigimiz kredinin faizinde indirim olacak ve buradan saglayacagimiz kazanci yine deprem bölgesi için kullanacagiz. Yeniledigimiz sendikasyon kredisiyle deprem bölgesindeki ticaretin güçlenmesine, firsat esitligine katki saglamaya ve sirketlerimizin uluslararasi arenada en büyük destekçisi olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile