Garzan Çay'i Üzerinde Yöresel Sallarla Tür Düzenlendi

Garzan Çay'i Üzerinde Yöresel Sallarla Tür Düzenlendi

Batman’in Kozluk ilçesinde yüksek daglar arasinda bulunan Garzan Çayinda yöresel yöntemler ile yapilan sallarla muhtesem doga arasinda çay üzerinde tur düzenlendi.

Kozluk ilçesinde bagli 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerinde bulunan Akçakisla ve Yenidogan köyleri arasinda yer alan Garzan Çayi üzerinde yöresel sallarla düzenlenen tekne turu ile gezintiye katilan vatandaslar, muhtesem doga arasinda kus civiltilari sesi esliginde berrak su üzerinde yaklasik 7 kilometre alanda gezintiye katilarak hos vakit geçirdi.

Tura ev sahipligi yapan Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör, Garzan Çay’i üzerinde turizmi canlandiracak faaliyetlerin çesitlendirilmesi, daha büyük tur tekneleriyle gezi planlamalari yapilmasi hususunda kurum amirleri, köy muhtarlari ile görüsmeler ve planlamalarda bulunduklarini söyledi.

Kaymakam Güngör, tekne turu faaliyetlerinin bölge turizmine getirecegi katkilarla ilgili çalismalar yapilmasini ve baraj gövdesi disinda kalan çay üzerinde bot ve kanolarla rafting sporu yapilmasi yönünde çalismalara baslanmasi için de planlama yapilmasini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile