GASKİ'den Su Borçlarına Yapılandırma

GASKİ'den Su Borçlarına Yapılandırma

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kuruma borcu olan abonelerin borçlarını bir an önce yapılandırmalarını istedi.

Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamında kuruma borcu bulunanlara geriye dönük borçlarının yeniden yapılandırılması için imkan sağlandığını belirtti.

Borçların gecikme cezası ve zammının silinerek Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) oranında yeniden hesaplanacağını belirten Sönmezler, 'Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlular en geç 31 Ekim 2016 mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunmak zorunda.' ifadesini kullandı.

Sönmezler, yapılandırılan borçların peşin veya taksitli ödenmesinin mümkün olduğunu kaydererek, taksitlerin 6, 9, 12 veya 18 olarak belirlenebileceğini aktardı.

Bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hükümlerinin bozulacağına dikkat çeken Sönmezler, şunları kaydetti:

'Kredi kartına taksit yapılamamaktadır ancak borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin ödeme veya taksit ödemeleri kredi kartıyla yapılabilecektir. Borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatılmış olup menkul veya gayrimenkul mallarına haciz konulmuş olanların yapılandırmaya başvurarak borçlarını taksitlendirmeleri halinde konulmuş olan hacizler derhal kaldırılmayacaktır. Hacizin tamamen kaldırılması borç tamamen ödendiğinde mümkün olacaktır.”

Sönmezler, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlulardan kanundaki diğer şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yoluna başvurmamaları şartı aranacağını, aksi halde yapılandırma başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi içerisinde GASKİ hizmet binası birinci katında bulunan halkla ilişkiler birimine müracaat etmeleri gerektiğinı kaydeden Sönmezler, açıklamasında, 'Herhangi bir ayrım yapılmaksızın yapılandırmaya dahil olabilecek su ve atıksu borcu olan herkes bu yasadan yararlanma hakkına sahiptir. Nüfus cüzdanı, abone numarası veya bunu gösteren su faturası, abonelik yoksa borcun sebebini gösteren tutanakla birlikte müracaat edilebilir. İlçelerde ikamet edenlerinse ilçe merkezlerinde bulunan GASKİ hizmet binalarında peşin ödeme veya taksitlendirme imkanları bulunmaktadır.' ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile