Sahil şeridine gelen çok sayıda emniyet ve belediye görevlileri bölgede kaçak olarak inşaa edilen basketbol sahası, tenis kortu, iskele ve kafeteryaları kaldırdı.
İlçede mevcut 25 kilometre uzunluğundaki sahil bandının sadece 2,5 kilometrelik bir bölümünün halkın kullanımına açık olduğunu belirleyen Tuzla Belediyesi, bu alanı arttırmak için harekete geçti. Hazine'ye ait olmasına rağmen kilometrelerce sahil şeridinin işgal edildiğini tespit eden belediye yetkilileri, işgali yapan villa sahipleri ve site yöneticilerine, 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun ilgili 6. maddesine dayanarak 20 gün öncesinden tebligat yaptı. Ancak site yöneticileri ve villa sahipleri, tanınan süre içerisinde işgali kaldırmayınca Tuzla Belediyesi harekete geçti. Zabıta, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halkın sahile inmesini engelleyen istinat duvarlarını, tel örgüleri ve demir korkulukları yıkarak 30 yıllık işgali sonlandırdı. Bazı site ve villa sakinlerinin sahil şeridinde çit ve demir korkuluklarla çevirdikleri alanlara "Özel mülktür girilemez" tabelası astıkları gözlendi.
Belediye yetkilileri, işgalden kurtarılan sahil bandında, hafriyatlar kaldırıldıktan hemen sonra proje kapsamında çevre düzenleme ve bitkilendirme çalışmaları gerçekleştirilerek sahil şeridi boyunca sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları inşa edilerek bir halk plajı oluşturulacağını söyledi.
Çalışmaları yerinde görmek için işgal edilen yerlerde incelemelerde bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıkım gibi görünen çalışmaların aslında yıllarca kıyı-kenar çizgisinin altında kalan ve bütün vatandaşlara açılması gereken alanın işgalden kurtarılması çalışması olduğunu belirten Yazıcı şöyle konuştu: "Bu işgallerin yıllardır sürüyor olması sanki bir şeyleri değiştiriyormuşuz gibi görünse de aslında kıyı kenar çizgisi altındaki tüm vatandaşlara açık olması gereken sahilin açılmasından başka bir şey değildir. Burada hiç kimseye karşı bir tutum içerisinde değiliz, sadece vatandaşlara açılması gereken sahillerin yine vatandaşın hizmetine açmakla ilgili bir çalışmadır. Bundan sonra Tuzla sahillerimiz dar bir alanda değil, 3-4 misline çıkmış ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine yeni bir düzenlemeyle en güzel şekilde donatılmış olarak hizmet verecektir."
Tuzla'da şuana kadar vatandaşların sadece 2 kilometrelik bir sahil şeridini kullanabildiğine işaret eden Yazıcı, çalışmaların tamamlanması ile Tuzla'da halkın kullanımına açık 11 kilometrelik bir sahil bandının oluşacağını kaydetti.
Gasp edilen sahil halka açıldı
Villa ve site sakinlerinin gasp ederek girişine izin vermediği Tuzla'daki sahil halkın kullanımına açılıyor.