GAÜN Afrin Egitim Fakültesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitlerini Anma Programi

GAÜN Afrin Egitim Fakültesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitlerini Anma Programi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Ögretmenligi Bölümü tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitlerini Anma Programi düzenlendi.

Afrin Egitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programin açilis konusmasini yapan GAÜN Afrin Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Çinar Çanakkale’nin sadece bir belde veya cografi bir isimden ibaret olmadigini, bunlarin çok ötesinde mesajlar içerdigine dikkat çekti. Prof. Dr. Çinar konusmasinin devaminda, “Çanakkale Savunmasi, birligin, beraberligin ve ümmet olma bilincinin mesajini bizlere sunmaktadir. Afrin’den, Halep’ten, Idlip’ten, Humus’tan, Bagdat’tan, Yemen’den kalkip Çanakkale’ye gelerek burada kanlarini döken, canlarini veren sehitler bizlere bu mesaji vermektedir” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Bölge Koordinatörü Fikret Çitak ise günün anlam ve önemine isaret eden bir konusma yapti. Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin birlik ve dirligine olan katkilarini vurgulayarak, sehitlerimizi minnetle andi.

Programin devaminda GAÜN Afrin Egitim Fakültesi ögrencileri Çanakkale Zaferi’ni konu alan siirlerden olusan bir söylenti ve tiyatral gösteri sundu. Programin son bölümünde ise ögrencilerden olusan koro Çanakkale türkülerini seslendirerek katilimcilara duygusal anlar yasatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile