Gaün’dan Fotovoltaik Enerji Sistemleri Temel Eğitimi

Gaün’dan Fotovoltaik Enerji Sistemleri Temel Eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fizik Mühendisliği ve Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü, Fizik Mühendisleri Odası ile birlikte fizikçi, fizik mühendisi, makine mühendisi, elektrik, elektronik mühendisi, enerji sistemleri mühendisliği ile, ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere yönelik olarak oldukça kapsamlı bir biçimde hazırlanan 'Fotovoltaik Enerji Sistemleri Temel Eğitimi' programı geniş bir katılımla başladı.


GAÜN Fizik Mühendisliği ve Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü binasında düzenlenen eğitimin açılış toplantısında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, teknolojik sıçramanın temel bilimlerden, temel bilimlere yatırım yapmaktan, temel bilimlerde Ar-Ge yapmaktan geçtiğinin bilinciyle, Fizik Mühendisliği’ne ve eğitimine büyük önem verdiklerini, günün gelişen şart ve ihtiyaçlarına uygun olarak bu disiplinde uzmanlaşmanın önemine binaen yakın zamanda Optik ve Akustik Mühendisliği programını açtıklarını belirtti.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, yaşanılabilir bir dünya için yenilenebilir enerji kaynakların daha çok kullanılması gerektiğini belirterek, “Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya için fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının daha çok kullanılması ve yaygınlaşması gerekiyor. Güneş enerjisi dünyanın en ucuz enerjilerinden biri, bununla birlikte güneşten en uygun biçimde faydalanmak gerekiyor. İşte bu yüzden fotovoltaik enerji sistemleri hakkında düzenlenen bu eğitim büyük bir önem arz ediyor” diye konuştu.

Ankara’da üç kez düzenlenen ancak, Gaziantep’te ilk defa yapılan Fotovoltaik Temel Eğitim Kursu’nu üç gün boyunca gerçekleştireceklerini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Yazıcı ise, “Teknoloji çok hızlı değiştiğinden normal eğitim faaliyetlerine ek olarak sertifika ve kurs gibi ek programların ve faaliyetlerin üniversitelerde yapılması günümüzde adeta şart oldu. Bizler de öğrencilerimizin istifade etmeleri için bu eğitim programını düzenledik” açıklamasında bulundu.

Gaziantep Üniversitenin bu eğitime ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Fizik Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Abdullah Zararsız, “Fizik Mühendisleri Odası olarak mesleğimizin uzmanlık alanı olması nedeniyle bu alanda nasıl katkı koyabiliriz, nasıl iletişime geçebiliriz düşüncesiyle bu kursu düzenledik”ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile