GAÜN'de 19 Mayis'larin Anlami Ve Önemi Anlatildi

GAÜN'de 19 Mayis'larin Anlami Ve Önemi Anlatildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürlügü, Fen Edebiyat Fakültesi, Atatürkçü Düsünce Toplulugu tarafindan hazirlanan, konusmaciligini Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Ayisigi’nin yaptigi ’’19 Mayislarin Anlami ve Önemi" Konferansi düzenlendi

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asim Aksoy Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinligin açilis konusmasini yapan Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, iç ve dis düsmanlara karsi hep uyanik ve ayakta kalma temennisinde bulundu. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, milli ruhun yasatilmasi için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayis’i armagan ettigi gençlere büyük görevler düstügünü söyledi.



Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Ayisigi konusmasinda katilimcilara 19 Mayis’in anlam ve önemine deginerek, “19 Mayis 1919 tarihi bir toplumu esaret altinda kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgisini degistiren, yarinlarini aydinlatan, sonuçta tam bagimsizligini saglayan Türk Milletinin ve Atatürk’ün dogum günüdür. Atatürk’ün Samsun’a çiktigi günün Milli Mücadelenin basladigi gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayis 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadir. Atatürk’ün bu günü gençlere armagan etmesi, gençlere güvendiginin bir göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Ayisigi konusmasinin devaminda, “O’nda ve O’nun gibi düsünenlerde bu karalilik ve azim oldukça hiçbir engel asilmaz degildir. Ülkeyi çaresizlik içinde görenlerin çikis yolu olarak savunduklari manda ve himayecilik formüllerini Mustafa Kemal Pasa kabul etmemistir. Dolayisiyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasinda yasanan zorluklari her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayislari Atatürk’ün emanetine daima sahip çikarak ve Milli Mücadele ruhuyla kutlamaliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile