Üç gün sürecek olan kongrede, 3 farklı ülkeden 5 uluslararası üniversite ve 23 ulusal üniversiteden 300’ün üzerinde bilimsel çalışma ile katılımın sağlandığı kongrede, 140 sözel ve 170 kadar poster sunumu yapıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, konuşmasında farklı ülkelerden ve yurt genelindeki değişik üniversitelerden gelen katılımcılara Gaziantep’in tarihi, ekonomik ve kültürel yapısı ile Gaziantep Üniversitesinin gelişimi hakkında bilgi verdi.
Gaziantep Üniversitesinin Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Çeşitli parametrelere göre Türkiye’nin ilk dokuz üniversitesi arasında yer alıyoruz. 16 fakültesinin, 45 bin öğrencinin olduğu, son derece kaliteli binaların olduğu bir üniversiteyiz. Geçmiş yıllarda, özellikle Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu barakaların olduğu, yaşanası mümkün olmayan bir tesisten dolu dolu hak edilen bir tesise kavuşuldu. Çok iyi bir akademik kadromuz var, eğitimde inovatif işlerimiz var, her konuda yenilik yapmaya çalışıyoruz. Mühendislikte intörnlük dediğimiz Türkiye’de ilkleri uyguluyoruz. İnsana temas eden anlayışları öğrencilerle buluşturmaya çalışıyoruz. Toplumsal duyarlılık projeleri diyoruz, 9 bin öğrencinin aldığı, senede 300 TDP projeleriyle topluma dokunuyoruz, insana dokunuyoruz. Bir taraftan insana dair duyarlılık oluşturma çabasını gösteriyor, diğer taraftan da toplumsal faydayı ortaya çıkarıyoruz” diyerek, Ülkenin parlayan yıldızı olduğumuzu ve uluslararası çapta 98 ülkeden 3 bin öğrenciyle uluslararasılaşmış bir üniversite olduğumuzu söyledi’’ dedi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, “Gaziantep Üniversitesinin gerek tesisler bakımından gerekse akademik ve sportif başarılarda Ülkemizin önde gelen bir üniversitesi olduğunu biliyoruz. Federasyonumuz bu sene 20’nci yılını kutluyor. Dünya ülkelerine baktığımız zaman üniversite sporları federasyonu olarak ülkemizde oldukça geç kurulan federasyonlardan bir tanesi. Dünyaya baktığımız zaman yüz yılını geçiren ülkeleri görüyoruz. Bu ülkelerin hangileri olduğunu sorgulamaya gerek yok. Sporda ileri gitmiş ülkelere baktığımız zaman bunların yüz yıldan daha önce kurulduğunu görüyoruz. Sporcu yetiştirmek önemli ama yetiştirdiğiniz sporculara iyi bir eğitim vermek çok daha önemli” diyerek, sporun aslında eğitimin, insan yetiştirmenin bir aracı olduğunu ifade etti.
Kongresinin açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, 3. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi için farklı üniversitelerden akademisyenlerin kendi üniversitelerinde gerçekleştirmek için talip olduklarını ancak kongrenin bugün Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirmenin gururu içerisinde olduklarını söyledi.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun özellikle son 3 yıl içerisinde çok büyük bir gelişim kaydettiğini söyleyen Doç. Dr. Biçer, bu gelişimde en büyük katkının Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a ait olduğunu ve göreve başladığında 2 öğretim üyesi bulunduğunu bugün ise bu sayının 9’a çıktığını ifade ederek, bugün Spor Bilimleri Fakültesi olma yolunda olduklarını ifade ederek, bu gelişim için katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Programa, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer ile Kongre için yurt içi ve yurt dışından gelen öğretim elamanlarının yanı sıra çok sayıda öğretim elamanı ile öğrenci katıldı.
GAÜN'de '3. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm Ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi'
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi Atatürk Kültür Sahnesinde “3. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi” açılış töreni yapıldı.