GAÜN'de 4 Yeni Program Açiliyor

GAÜN'de 4 Yeni Program Açiliyor

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Erol Özvar, Istanbul Teknik Üniversitesi Ayagazaga Yerleskesi’nde düzenlenen Yapay Zeka, Dijitallesme ve Büyük Veri Toplantisi’nda üniversitelerde yeni bölüm ve programlarin açilacagini duyurdu.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitallesme ve büyük veri alanlarinda 21 lisans, 50 önlisans olmak üzere toplam 71 programin açilacagini belirterek, bu programlarin bu yilki ÖSYM Kilavuzu’na dahil edilecegini açikladi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, toplantidan sonra yaptigi açiklamada, GAÜN’de yapay zekâ, dijitallesme ve büyük veri alanlarinda 4 yeni programin açilacagini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Özaydin, “Bilgi ekonomisinin zorunlu kildigi bu bölümlerin üniversitemizde açilmasina izin veren YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize tesekkür ederim” dedi.

GAÜN’de, Ön - Yüz Yazilim Gelistirme, Arka - Yüz Yazilim Gelistirme, Robotik ve Yapay Zeka ile Imalat Yürütme Sistemleri programlari açilacak.

Toplantiya, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Erol Arcaklioglu, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖK Üyesi Prof. Dr. Burhaneddin Sandikçi, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ile yeni programlarin açilacagi diger üniversitelerin rektörleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile