Gaün'de 'çocuk Eğitimi-çocuk Edebiyatı' Konulu Panel Düzenlendi

Gaün'de 'çocuk Eğitimi-çocuk Edebiyatı' Konulu Panel Düzenlendi

Şehitkamil Kaymakamlığı ve İLESAM Gaziantep Şubesi işbirliğiyle ‘Çocuk Eğitimi-Çocuk Edebiyatı’ konulu panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Aydın, eğitimin önemine dikkat çekerek, küçük yaşlarda alınan eğitimin insan yaşamında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Aydın, panelde emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnsan dediğimiz zaman bilgi en başta gelen unsurlardan bir tanesi. Bizleri diğer varlıklardan ayıran en önemli şey bilgidir. Eğitim ve bilgi alan, bu bilgiyi geliştiren varlık insandır. Bu süreç mezara kadar devam eder. Çocukluk döneminde bilgi edinme, öğrenme insan yaşamındaki en önemli faaliyetlerden birisidir. Çünkü o dönem insanın en alıcı dönemidir. Bu nedenle bugünkü panelimiz bizim için önem taşımaktadır. Panelin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Dünyanın en zor ve en pahalı işinin eğitim olduğunu belirten İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar, "İnsan için gerekli olan tek şey eğitimdir. Hazreti Adem’den bugüne kadar hatta kıyamete kadar eğitimin önemi her zaman vurgulanmaktadır. Çünkü insan nihayet eğitimle bazı şeylere kavuşabilen bir varlıktır. Bizler her şeyi eğitimle başarabiliriz. Panelimizin gerçekleşmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'a, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'a, Büyükşehir Belediyemize ve bütün eğitimcilere teşekkür ediyorum" dedi.

GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel başkanlığında gerçekleştirilen panelin birinci oturumunda, Köksel "Çocuk Edebiyatında Halk Şiiri Varlığı", Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel "Çocuk Hakları", Dr. Lütfi Şahsuvaroğlu "Çocuk Edebiyatında Gelenekten Yararlanma", Yrd. Doç. Dr. Eriman Topbaş "Çocuk Korkuları ve Peri Masalları" konularında bilgi verdi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergün Hamzadayı başkanlığında gerçekleştirilen panelin ikinci oturumunda ise, Hamzadayı "Çocuk Yazını Ürünlerinin Çocukların Bilişsel, Toplumsal ve Duyuşsal Gelişimine Katkısı", Yazar Nazmi Şimşek "Okuma Kültürü", Yazar Üzeyir Gündüz "Çocuk Edebiyatında Bulunması Gereken İlkeler", Doç. Dr. Fatih Başbuğ "Çocuk Eğitiminde Resim ve Karikatür Kullanımının Önemi" hakkında bilgi verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile