GAÜN'de GAZZE'ye Destek Amaciyla Oturma Eylemi Düzenlendi

GAÜN'de GAZZE'ye Destek Amaciyla Oturma Eylemi Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Toplulugu, Necmettin Erbakan Toplulugu, Fecr Ögrenci Toplulugu ve Rehber Düsünce Toplulugu tarafindan Gazze’ye destek amaciyla oturma eylemi düzenlendi.

Isral’in Gazze’ye yönelik yaklasik 8 aydan beri süren saldirilarina ve yasanan insan haklari ihlallerine tepki göstermek için bir araya gelen ögrenciler, sloganlar esliginde seslerini duyurdu. Eyleme katilan ögrenciler, Filistin halkinin yasadigi acilari ve dayanisma ihtiyacini vurgulayarak uluslararasi toplumu harekete geçmeye çagirdi.

Eyleme katilan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin da bir açiklama yaparak, Gazze’deki zorlu sartlar altinda yasam mücadelesi veren Filistinlilere desteklerini belirtti.

Prof. Dr. Özaydin, “Insanligin bittigi bir yerdeyiz. Filistin’de bir soykirim gerçeklestiriliyor.2024’teyiz, modern ve çagdas dönem olarak addedilen yillardayiz. Çagdaslik bu mudur. Sunu açikça ortaya koymak istiyorum ki Bati denilen medeniyet bu, Akif’in dedigi gibi; tek disi kalmis canavar. Bir grup inançli insani yerinden yurdundan edip soykirim yapiyorlar, yakiyor ve yikiyorlar. Dünya da bunu seyrediyor. Insan olarak bu durumdan utaniyorum” diye konustu.

Eyleme katilan ögrenciler, Gazze’ye destek amaciyla düzenlenen oturma eyleminin 9 Mayis 2024 Persembe günü saat 24.00’e kadar devam edecegini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile