GAÜN'de Göç Ve Istihdam Akademisi Basladi

GAÜN'de Göç Ve Istihdam Akademisi Basladi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sahinbey Belediyesi ve Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) isbirligiyle düzenlenen "Göç ve Istihdam Akademisi"nin açilisi gerçeklestirildi.

GAÜN Ilahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen törende konusan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, göç ve istihdam konularinin Türkiye ve dünya gündemindeki önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Saribiyik, “Göçün medeniyetlerin olusumunda ve temelinde de önemli bir rol oynadigini göz önünde bulundurmamiz gerekir. Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye göç etmesi aslinda Mekke’nin ticaret toplumuyla Medine’nin tarim toplumunun kaynasmasinda Yesrib’de Medine’den kaynakli bir medeniyet dogmustur ve bütün dünyanin yaklasik üçte birine yayilmistir. Bütün peygamberler aslinda farkli noktalara göç ederken Allah’in iradesini ortaya koyma noktasinda insanlari dogruya iyiye güzele yöneltme noktasinda göç sebebiyle büyük hizmetler verilmistir” dedi.

Prof. Dr. Saribiyik, Anadolu’nun göçlerin merkezi oldugunu söyleyerek, “Dünyadaki en eski yerlesim yerlerinden birinin Anadolu topraklari oldugu arkeolojik kazilarda bu net bir sekilde ortaya çikmistir. O tarihlerden itibaren Anadolu’ya göç edenlerin kurduklari medeniyetler, devletler düsüncede günümüze kadar Anadolu,i nsan çesitliligi ve mozaigi anlaminda dünyanin en önemli göz bebeklerinden biri olmasinin sebebi buranin bir cazibe ve göç merkezi olmasindan kaynaklidir” diye konustu.

Akademi kapsaminda göçmenlerin istihdam sorunlari, entegrasyon süreçleri ve bu alandaki güncel politikalar üzerine çesitli seminerler ve çalistaylar düzenlenecek. Etkinlige, alaninda uzman akademisyenler, kamu kurumlari temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari katilim saglayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile