GAÜN'de Hackathon Serileri Devam Ediyor

GAÜN'de Hackathon Serileri Devam Ediyor

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Teknoloji Gelistirme Bölgesi-Teknopark ile Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) arasinda yapilan is birligi kapsaminda girisimci gençlere yönelik hackathonlardan ‘Engelli bireylerin günlük hayatta karsilastiklari zorluklara yenilikçi çözümler gelistirmek için Hackathon’ gerçeklestirildi. Kazanan grupla çalismalar ise GAÜN Teknopark’ta devam ediyor.

Genç girisimciler 2 günlük bir hackathon kampina girerek, yüksek motivasyonla bu özel alanla ilgili fikirlerini süreç sonunda seçici kurula sundu.

Hackathon kapsaminda girisimci gençlerin bilgilendirilmesi için yapilan panelde, GAÜN Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Nur Incetahtaci moderatör olarak engelli bireylerin yasam içindeki sorunlarini ve bunlara yönelik ne tür çözümlerin gelistirilmesi ile ilgili konulari panelde ele aldi. Panele; Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kasim Karatas, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nden Mehmet Çiftçi, Görme Engelli OPD Temsilcisi Abmülmecit Yilmaz, Sened Dernegi Baskani ve Is Adami Dr. Saeed Nahhas panelist olarak katildi.

Dr. Incetahtaci panel sonrasi su degerlendirmelerde bulunarak, “Toplumda ve gerçek hayatta engelli bireylerin karsilastigi pek çok zorluk olmasina ragmen bunlara yenilikçi çözümler bulmak, onlarin hayatlarini kolaylastirmak yine girisimci ve teknolojik odakli fikirlerle mümkün olacaktir. Ne yazik ki, dünyada yapilan yeni ürün veya tasarimlarin engellileri de kapsayacak sekilde düsünülmediginden daha sonra bu ürünleri herkesi kapsamadigi ortaya çikarken sonraki düzeltici faaliyetler de ek maliyetler çikartmaktadir. Bu sebeple, her yeni ürün ve tasarimda mutlaka engellilerin ihtiyaçlarinin da dahil edilmesi gerekmektedir. Kapsayicilik için inovasyon çok önemli bir konu haline gelmistir” dedi.

Hackathon sonunda, Seçici Kurul tarafindan en iyi grup ve girisim projesi belirlendi. Kazanan grup GAÜN Teknopark tarafindan 1 yillik kuluçkaya alinarak, sirketlesmesi ve is fikirlerinin realize olmasi için mentörlük, sirket kurma, çalisma alani saglama, pazarlama ve is modelleri olusturma gibi konularda destek süreçleri basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile