GAÜN'de Hidirellez Coskusu

GAÜN'de Hidirellez Coskusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Halk Bilimi Toplulugu, Türkçe Toplulugu, Türk Dünyasi Arastirmasi Toplulugu ve Halk Oyunlari Toplulugu ile beraber Hidirellez Senligi düzenledi. Etkinlik kapsaminda GAÜN ögrencileri ve akademisyenler baharin müjdecisi olarak kabul edilen Hidirellez’i kutlamak için bir araya geldi.

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde gerçeklestirilen programin açilisini yapan GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Arslan Erol, Türk kültüründe önemli yere sahip olan ve yeni baslangiçlarin habercisi olan Hidirellez’in saglik, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Türk Halk Bilimi toplulugu olarak Hidirellez Senligi’nde bir araya gelmekten mutlu oldugunu belirten Türk Halk Bilimi Toplulugu Akademik Danismani Doç. Dr. Mustafa Gültekin ise Hidirellez’de bütün dileklerin kabul olmasini dileyerek Hidirellez Duasi etti.

Etkinlikte ögrenciler ve akademisyenler, Hidirellez’in bereket ve yeni baslangiçlarin habercisi olduguna inanarak dileklerini tuttu ve dileklerini agaca astilar. Ayrica Hidrellez’de yapilan diger ritüeller; ates üzerinden atlama, dilek kapisi, niyet manileri, geleneksel halk oyunlari ve geleneksel Türk oyunlari topaç, mangala, misket, yumurta boyama etkinlikte yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile