Gaün’de 'İnsan Mühendisliği” Üzerine Söyleşi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yönetim ve Kariyer Topluluğu tarafından hazırlanan, Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Ali İsmet Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Özel sektörde belli bir marka değeri olan şirketlerde yöneticilik yapan insanların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı söyleşide konuşan Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı Ali İsmet Koçak, daha önde giden bir yolda, yolda gördükleri bütün her şeyi gençlerle paylaşıp daha dikkatli olmalarını ve o yola daha çok değer katmalarını sağlayıcı bu tür söyleşiler yaptıklarını ifade etti.
Söyleşide “insan mühendisliği” kavramı üzerinde duran Koçak, konunun alt başlıkları olarak basit iletişim ve iletişim düzeylerini anlatarak ikili ilişkiler, müzakereler, uzlaşma ve beden dili hakkında bilgi verdi. İnsan mühendisliğini, genellikle kendi bilgisi ve donanımının dışında diğer insanlara da ulaşmaya çalışan, diğer insanların da ihtiyaç ve beklentilerini en estetik, fonksiyonel ve ekonomik yoldan karşılamaya çalışan bir anlayış olarak tanımlayan Koçak, “Zaten mühendisliğin tanımı da budur. İnsan da karşısındaki ürünü, projeyi bu şekilde ele aldığı zaman; bütün bilgi, beceri ve donanımlarını karşı tarafa en estetik, ekonomik ve fonksiyonel biçimde verebilecek ve ondan da aynı şekilde alabilecek bir paradigma geliştirir. Bu paradigma onu “insan mühendisi” yapar. İnsan mühendisliği sertifikası olan, üniversitelerde okutulan bir şey değil tamamen içsel, kendini tanıma ve bilmeyi referans alan bir süreçtir” dedi.
GAÜN’lü öğrencilerin söyleşiyi son derece ilgili ve dikkatli bir biçimde dinlediklerini belirten Koçak, bu tür organizasyonların devam etmesini, iş tecrübesi olan, yönetimde bir yerlere gelmiş insanların üniversitelerde gençlerle buluşmasını sağlayacak, öğrencilerin gelişmeleri anlamında bu serüvende üniversitelerin büyük katkı sağlamalarını beklediğini söyledi.