GAÜN'de MEDEK Çalistayi

GAÜN'de MEDEK Çalistayi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Gelistirme Koordinatörlügü tarafindan ‘Mesleki Egitim Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (MEDEK) Çalistayi’ düzenlendi.

GAÜN Turizm Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalistayin açilisinda konusan GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, MEDEK Çalistayi’nin mesleki egitimin mevcut durumunu degerlendirmek, sorunlari tespit etmek ve çözüm önerileri gelistirmek için önemli bir platform oldugunu vurguladi. Dr. Budak, “Akreditasyon kurulusumuz olan MEDEK’ten aldigimiz bilgilere göre bu sene GAÜN olarak basvuruda lider durumdayiz. Alti tane meslek yüksekokulumuzdan 13 tane ayri programimizi bu akreditasyon sürecine dahil ettik. Biz heyecanliyiz ama bu süreçte sadece heyecanli olmak yetmiyor. Sabir, sebat ve devamlilikla, hepimiz birlikte dayanisma halinde olursak, el ele verirsek üniversite olarak daha çok basariya imza atacagiz” dedi.

GAÜN Kalite Gelistirme Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Derya Özçaliskan ise konusmasinda mesleki egitimin önemine ve MEDEK’in bu alandaki rolüne vurgu yaparak, GAÜN olarak mesleki egitimin kalitesini artirmak ve bu alanda uluslararasi standartlara ulasmak için MEDEK ile is birligi yapmaktan memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

Açilis konusmalarinin ardindan çalistayda; GAÜN Akreditasyon Sorumlusu M. Erkan Toksöz ‘Akreditasyonun Kurumsal Açidan Önemi’, GAÜN Kalite Gelistirme Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Derya Özçaliskan ‘MEDEK Program Akreditasyonu Genel Ölçütler’ ve ‘MEDEK Program Akreditasyonu Programa Özel Ölçütler’ konularinda sunum yapti.

Çalistayda, GAÜN’deki meslek yüksekokullarinin mevcut durumu degerlendirilirken, nitelikli is gücüne katki saglayacak stratejiler ve uygulamalar ele alindi. MEDEK’in misyonuna uygun olarak, meslek yüksekokullarinin akreditasyon süreçlerindeki önemi ve bu süreçlerde izlenecek yollar da katilimcilarla paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile