GAÜN'de Telif Haklari Hukuku Anlatildi

GAÜN'de Telif Haklari Hukuku Anlatildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Iletisim Fakültesi ve Radyo Televizyon Yayincilari Meslek Birligi (RATEM) isbirligiyle Radyo Televizyon Yayinciligi ve Telif Hukuku Paneli gerçeklesti.

GAÜN Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçeklesen panel öncesinde GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, RATEM Yönetim Kurulu Baskani M. Aydin Serbetcioglu, GAÜN Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Emre Köksalan tarafindan Üniversitelerarasi Iletisim Fikirleri Yarismasi “Aklima Bir Fikir Geldi” Sergisi açilarak katilimcilar tarafindan gezildi.

Panelin açilisinda konusan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, radyo televizyon yayinciliginin sessiz yiginlarin sesi ve dördüncü kuvvet olma noktasinda son derece önemli olduguna dikkat çekti. Yayinciligin insanin zihin dünyasinda kalbinde, kafasinda potansiyeli yaratma noktasinda da çok önemli oldugunu belirten Prof. Dr. Saribiyik, “Bir emegin, çalismanin ortaya çikmasidir. Bütün bu ortaya çikan ürünlerin birileri tarafindan karsilik ödenmeksizin çalinmasi, kendine mal edilmesi, baska yönlere çekilmesi ise hukuksuz, haksiz bir durumdur. Bu durumu sadece hukukla ortadan kaldiramayiz. Ahlak, gençlerin inisiyatifleri, toplumun duyarliligi bu anlamda çok önemli” diye konustu.

Radyo Televizyon Yayincilari Meslek Birligi (RATEM) Yönetim Kurulu Baskani M. Aydin Serbetcioglu, RATEM’i tanitarak, asli görevleri konusunda bilgi verdi. Serbetcioglu konusmasinin devaminda, “Hangi isi yaparsak yapalim içerik çok önemli. Diger rakiplerimizden bizi ayiran özelligimiz olmasi gerekli. Haklarinizin neler oldugunu, hangi haklara sahip olacaginizi ve iletisim hukukunu en azindan ana hatlariyla bilmeniz gerekiyor” dedi.

Radyo Televizyon Yayinciliginin günden güne degisen ama teknolojiyle birlikte geleneksel özellikleriyle de mücadele eden bir yapi oldugunu vurgulayan GAÜN Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Emre Köksalan da konusmasinda sunlari söyledi, “2001 yilinda Iletisim Fakültesi’nden mezun oldugumda kullandigimiz ve konustugumuz mecralar ile bugün arasinda ciddi bir fark var ama degismeyen seyler de var. Yayincilik alaninda hem basin hem de radyo televizyon yayinciligi alaninda üretilen ürünlerin degerinin nasil korunacagi, buna nasil sahip çikilacagi ve gelistiriciligi üreten insanlarin hakkinin nasil korunacagi degismeyen seylerin basinda geliyor. Bugünkü konumuzda büyük oranda bunlari içerecek.”

Etkinlik açilis konusmalari sonrasinda moderatörlügünü RATEM Akademiden Yusuf Gürsoy’un yaptigi Yargitay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdogan Ishakoglu, Kültür ve Turizm Uzmani Mehmet Savas, GAÜN Iletisim Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Göngen ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atilmis’in konusmaci olarak katildigi panel ile devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile