GAÜN'de 'Türkiye'nin Büyük Dil Modeli' Söylesisi

GAÜN'de 'Türkiye'nin Büyük Dil Modeli' Söylesisi

Baykar Akilli Wep Sistemleri Grup Lideri ve T3 AI Program Yöneticisi Refik Söylemez, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafindan hazirlanan “Türkiye’nin Büyük Dil Modeli” söyleyisi kapsaminda ögrencilerle bir araya geldi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlikte konusan Refik Söylemez Yapay Zeka ve Türkiye’nin büyük dil modeli olan T3 AI’le ile ilgili gelismelere degindi. Günümüzde dünyada gündemin yapay zeka oldugunu ve ülke olarak bu yarista yer almamiz gerektigini belirten Söylemez, bunun için Türkiye’nin büyük dil modelini gelistirdiklerini söyledi.



Refik Söylemez konusmasinda, “Su an dünyada gündem yapay zeka, bizde ülke olarak bizim bu yarista olmamiz gerekiyor. Biz teknolojik inovasyon yaparak bu yarista olmak istiyoruz. Bunun için ‘Türkçe Büyük Dil Modeli’ gelistirilmesini baslattik. Yakin bir zamanda bunu ekosisteme açmayi planliyoruz. Paydaslarimizla beraber birçok alanda sistemler gelistirdik. Bu projeden herhangi bir gelir beklemiyoruz, hiçbir sekilde satis stratejisi gütmüyoruz. Gelistirdigimiz programla bilgiler daha güvende olacak. Birçok büyük kurumlarimiz ihtiyaç halinde suan ki programlari kullaniyorlar bundan dolayi bilgiler yurt disina akiyor ve bunu ücretli aliyorlar. Bizim gelistirdigimiz program ücretsiz ve daha güvenilir olacak. Bunlari yaparken gençlerimizle birlikte yapmak istiyoruz. Nasil TEKNOFEST’te Gaziantep Üniversitesi paydasliginda önemli yerlere geldiysek, yapay zeka alaninda da hep beraber T3 ailesi ve topluluk olarak Türkiye’nin en iyi modelini çikartip bu alanda dünyanin en iyisi olmak istiyoruz” dedi.



Etkinligin açilis konusmasini yapan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas ise Gaziantep Üniversitesinin TEKNOFEST’lerdeki basarilarina deginerek, ögrencilerin her türlü projelerini desteklediklerini söyledi.

Prof. Dr. Yumrutas, “Göreve geldikten soran gelistirdigimiz programla ulusal ve uluslararasi teknolojik yarasmalara katilmak isteyen ögrencileri destekledik. Imkanlar dahilinde yeni atölye ve ofisler açarak ögrencilere daha rahat çalisabilecek mekanlar kazandirdik. Yine ögrencilerimize yenilikçi teknolojileri ögretmek için atölye ve malzeme destegi sagliyoruz. Son 3 yilda ögrencilerimiz TEKNOFEST’lerde 27 ödül getirdi. Ögrencilere verdigimiz destekler karsiliksiz kalmadi.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile