GAÜN'den Iki Bölüm Daha Akreditasyon Belgesini Aldi

GAÜN'den Iki Bölüm Daha Akreditasyon Belgesini Aldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati ile Biyoloji Bölümlerine Akreditasyon Belgeleri düzenlenen tören ile takdim edildi.

Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Cografya Fakülteleri Ögretim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (FEDEK) Degerlendirme Takim Üyeleri tarafindan yapilan saha ziyaretlerinde, yeterli bulunarak akredite edilen Biyoloji ile Türk Dili ve Edebiyati bölümlerinin baskanlarina FEDEK tarafindan Akreditasyon Belgeleri törenle takdim edildi.

GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas’in baskanliginda gerçeklesen törene; Rektör Yardimci Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, Rektör Danismani Prof. Dr. Eyyüp Tanriverdi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Kütük, FEDEK Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Sadullah Sakallioglu, FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Kadirgan, Biyoloji ile Türk Dili ve Edebiyati bölümlerinin akademik personeli ve ögrencileri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas, kurumsal akreditasyon süreci ile program akreditasyon çalismalarinin hiz kazandigini belirterek, yönetim olarak tüm bölümlerin akreditasyon çalismalarini desteklediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Recep Yumrutas, her iki bölümün akreditasyon süreçlerinde emegi geçen tüm personeline tesekkür etti.

Belge takdim törenine katilan FEDEK Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Sadullah Sakallioglu, Gaziantep Üniversitesi gibi köklü bir üniversitenin akreditasyon sürecine verdigi önemi takdir ettiklerini ve Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyati Programlarinin akreditasyon sürecindeki özverilerinin diger programlara örnek olacagini ifade etti.

Bu süreçlerde yönetimin desteginin ve personel inancinin çok önemli oldugunu ifade eden Prof. Dr. Sakallioglu, yönetimi ve iki program personelini tebrik etti.

FEDEK Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Figen Kadirgan ise iki programin süreçte geçirdigi tüm asamalari özetlerken, sürecin iki programa da yararli olacagi inançlarinin tam oldugunu ve emeklerin gözle görüldügünü ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi kalite ve akreditasyon süreçlerini yakindan takip eden ve bu anlamda atilimlar yapan Türkiye’nin öncü üniversitelerinden birisi oldugunu vurgulayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Kütük de konusmasinda sunlari söyledi: “Üniversitemiz 17 Kasim 2021 tarihinden itibaren YÖKAK kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanmisti. Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan Fen Edebiyat Fakültesinin Biyoloji ile Türk Dili ve Edebiyati Bölümleri FEDEK tarafindan verilen bu akreditasyon belgesini almaya hak kazandi. Bu belge, üniversitemiz ve fakültemizin kurumsal kimliginin kaliteye bakis açisina bir gösterge oldugunu düsünüyorum. Önümüzdeki zaman dilimlerinde fakültemize ait diger bölümlerin de akreditasyon süreçlerine dahil olarak akreditasyon belgesi almayi hakkedecegini umuyorum. Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyati Bölümleri ve fakültemiz çalisanlarinin bu süreçte verdikleri emekler için çok tesekkür ediyorum. Belgelerimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile