GAÜN Ile GAHIB Isbirligiyle Açilan Hali Tasarim Bölümü Tanitim Toplantisi Gerçeklestirildi

GAÜN Ile GAHIB Isbirligiyle Açilan Hali Tasarim Bölümü Tanitim Toplantisi Gerçeklestirildi

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ve Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) Baskani Ahmet Kaplan’in katilimiyla Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açilan Hali Tasarim Bölümü ile basvuru asamasinda olan Hali Tasarimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programiyla ilgili tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Rektör Prof. Dr. Özaydin, halinin Gaziantep ve ülkemiz için önemli bir sektör oldugunu ve Gaziantep Üniversitesi olarak hali sektörüne bir seyler katmak istediklerini belirterek, “Burada bilgi üretiyoruz. Sektör anlaminda, buradan konustugumuzda tasarim bilgisi üretiriz. Tasarim zihinde olur ve biz bunu güzel, sanatvari düsünen ögrencilerimizle kâgida, haliya dökeriz. Bunun adi Ar-Ge olur. Tasarim, üretim, pazarlama, yönetim, çalisma iliskileri, isçi- isveren iliskileri anlaminda bir Ar-Geyi gelin beraber yapalim. Covid-19 sonrasi yenidünyaya hazirlanalim. Eger biz bunu gerçeklestirebilirsek basaririz. Rekabette lider oluruz. Bu protokol bize bunun yolunu açacaktir. Bunu da disiplin içerisinde yaparsak basaramayacagimiz bir sey yok” seklinde konustu.

“GAÜN’le yaptigimiz isbirliginden memnunuz”

Hali sektörünün ihracatta ve üretimde sehrin pastasindan yüzde 25’lik pay aligini belirten GAHIB Baskani Ahmet Kaplan, Gaziantep Üniversitesi’yle yapilan protokolün ilerleyen süreçlerde, dünyadaki parça makine halisinin yüzde 70’ini üreten Türkiye’nin hali sektöründeki liderligini korumasi için ciddi bir adim oldugunu ifade etti.

GAHIB Baskani Kaplan, “Gelismis ülkelere ve sektörlere bakildiginda üniversite-sanayi isbirligi ne kadar yukaridaysa egitim kurumlariyla sanayi isbirliginde de katma deger, Ar-Ge ve yenilik de o kadar yukarida oluyor. Bu isbirligi neticesinde bunlarin hayata geçmesiyle birlikte yapacak daha çok güzel seyler de var. Gaziantep Üniversitesi’nin bize sundugu imkânlarla, sektör olarak destekledigimiz imkânlarla birlikte uzun vadede Gaziantep’te halicilik sektörünü daha iyi noktaya getirmemiz gerekiyor. Burada Ar-Ge merkezi kurulmasi insallah nasip olur. Hem üniversitemiz için hem de bizler için faydali bir çalisma olacak. Yapilan isbirliginden çok memnunuz ve umutla bakiyoruz. Insallah ilerleyen süreçte bu beklentiler karsilanmis olur. Bu isbirligiyle hem sektörümüze katki saglanmis olur hem de diger sektörlere de örnek olur” seklinde konustu.

Gaziantep Üniversitesi ve Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi isbirligi ile GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü altinda Hali Tasarimi Ana Sanat Dali açildi. Üniversite-Sanayi isbirligi çerçevesinde yapilacak altyapi gelistirme, burs, staj ve is güvencesi konularina iliskin usul ve esaslarini belirlemek amaciyla geçtigimiz günlerde GAÜN ve GAHIB arasinda protokol imzalanmisti. Imzalanan protokolle GAÜN bünyesinde yürütülecek çesitli çalismalarla sektörün ihtiyacina yönelik tasarimcilarin yetistirilmesi, halicilik sektörü kapsaminda okutulacak derslerin müfredatinin güncellenmesi, bu vesileyle üretimin, ihracatin ve istihdamin sürekliliginin saglanmasi da hedefleniyor.

GAÜN Senato Odasi’nda gerçeklesen toplantida; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, GAHIB Baskani Ahmet Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile