Gaün Onkoloji Hastanesine Kitap Bağışı Yapıldı

Gaün Onkoloji Hastanesine Kitap Bağışı Yapıldı

Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, “Lösemili Çocuklara Gönüllü Eğitmenlik Toplumsal Duyarlılık Projesi”ni başlattı.

Gaziantep Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğuna üye öğrenciler tarafından Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Çocuk Servisi Kütüphanesi için düzenlenen “Kitap Bağışı Kampanyası”na Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Gaziantep Şubesi tarafından çok sayıda kitap bağışlandı.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Yunus Emre Tansü tarafından yürütülen “Lösemili Çocuklara Gönüllü Eğitmenlik Projesi”ne katılan tarih bölümü öğrencilerinin proje çalışmaları başlatıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, TÜRKAV Gaziantep Şubesi Başkanı Özgür Akıl, Atatürkçü Düşünce Topluluğu Öğrenci Temsilcisi Arif Yıldız ve topluluk öğrencileri katıldı.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu adına TÜRKAV Şube Başkanı Özgür Akıl’a teşekkür belgesi takdim eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf “Onkoloji Hastanesinde tedavi gören lösemili çocukların hastanede kaldığı uzun süreç içerisinde yaşamdan izole olmaları, eğitim, oyun ve bunun gibi bir çocuğun ihtiyaçları olarak sayacağımız etkinliklerden mahrum olduklarını biliyoruz. İşte bu sebeple toplumsal duyarlılık hissiyle kendiliğinden harekete geçerek böylesi bir projeyi uygulamaya koyan TÜRKAV Gaziantep Şubesine, Atatürkçü Düşünce Topluluğuna, Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü TDP öğrencilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Üniversite gençliğinin böylesine bir amaç için çaba göstermesi taktire şayan bir durumdur” diye konuşan Prof. Dr. Mutaf, “Bu proje kapsamında üniversiteli gençlerin Onkoloji Hastanesine yapacakları periyodik ziyaretleri tedavi gören lösemili çocuklarla vakit geçirerek kitap okuma, değişik oyun etkinlikleri, kişisel ve toplumsal gelişime yönelik faaliyetlerle stresli bir hastane ortamını bir çocuk için hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam daha yaşanılabilir bir yere dönüştürmeye çalışacaktır. Ağır bir hastalığın pençesinde olsa da bir çocuğun en büyük ihtiyacı yaşadığı her an onun için ilginç, keyifli kılınması gerektiğine inanıyoruz” ifadesinde bulundu.

Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü “Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında yürüttüğümüz ‘Lösemili Çocuklar İçin Gönüllü Eğitmenlik Projesi’ açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Açılışa katılımı ve gösterdiği hassasiyetten dolayı Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’a teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 5 yıldır yürüttüğümüz projenin ana unsurları olan Onkoloji Başhekimi Prof. Dr. Alper Sevinç’e, çocuk servisinin personeline ve Onkoloji İlköğretim Okulu Öğretmeni Nesibe Gerek ve diğer öğretmenlere, kitap bağışı kampanyamıza katılımlarından dolayı TÜRKAV Gaziantep Şubesi Başkanı Özgür Akıl’a, kampanya için canı yürekten çalışan öğrenci temsilcisi Arif Yıldız ve topluluk öğrencilerine ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen büyük katkılar sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun’a teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Herkesin duyarlı olması gerektiği lösemili çocuklar için toplanan kitapları çocuklara ulaştırmanın mutluluğunu duyduklarını söyleyen TÜRKAV Şube Başkanı Özgür Akıl, “Yapabileceğimiz her şeyi lösemili çocuklar için yapmaya hazırız. Öncelikle hassasiyetlerinden dolayı Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf’a, bizleri kitap toplama kampanyasına teşvik ettiği için Gaziantep Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü’ye ve Öğrenci Temsilcisi Arif Yıldız’a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile