Gayrimenkul Sektörü 'Güveni' Sagladi

Gayrimenkul Sektörü 'Güveni' Sagladi

Gayrimenkul Uzmani Sule Alp, cumhurbaskanligi seçiminde vatandaslarin istikrar ve güveni tercih ettigini belirterek, “Cumhurbaskaninin yeni dönemde yapilacaklarla ilgili açiklayacagi çalismalarin basinda gayrimenkul alaninda birçok müjde verecegini düsünüyorum” dedi.

Cumhurbaskanligi seçiminin ardindan vatandaslarin çogunlugunun istikrar ve güvenden yana oylarini kullandigini ifade eden Gayrimenkul Uzmani Sule Alp, yeni dönemde hükümetin yapacagi çalismalarla gayrimenkulde herkesin yüzünün gülecegini söyledi.

Hükümetin kurulmasinin ardindan özellikle insaat sektörü ve gayrimenkul satislarinda hizlanmanin yasanacagini belirten Alp, “Seçim dönemini artik geride biraktik. Belirsizlik son buldu ve yatirimci artik önünü görüyor. Gayrimenkul alaninda yatirimci artik arayis içine girdi. Seçimin hemen ardindan gayrimenkul üzerine faaliyet gösteren isletmelerde yüzler gülmeye basladi.

Hükümetin kurulmasinin ardindan öncelikle gayrimenkul üzerine kredilerde faiz oranlarinin daha makul oranlara çekilmesi gerekiyor. Bu sayede yatirim ve satislar hizlanacaktir. Vatandaslarimiz uygun faizlerle evlerini almak istiyor. Faizlerin düsmesi durumunda firsatçilara da geçit verilmemelidir. Gayrimenkul fiyatlarinda artis mutlaka takip edilmelidir. Vatandaslarimiz düsük faizli aldigi eve fazla para ödememelidir” dedi.



“Tamamlanacak TOKI konutlari kiralari da düsürecektir”

Yapimina devam edilen TOKI konutlarinin tamamlanmasinin piyasada özellikle kiralik konutlarda faydali olacagini belirten Sule Alp, sunlari söyledi:

“TOKI konutlarinin insaatlari birçok sehirde sürüyor. Bu büyük projeler tamamlandiginda yeni evlerine geçecek vatandaslarimizin bosaltacaklari kiralik evler de piyasayi rahatlatacaktir. Ben kiralik evlerde fiyatlarin düsecegi ya da uzun bir süre ayni seviyede seyredecegini düsünüyorum. Sadece TOKI konutlari ile sinirli da degil. Yaz aylarinin gelmesiyle, seçimin de sonlanmasiyla insaatlar da hizlanacaktir. Pandemi sonrasinda yasanan dalgali piyasanin bu sürede dengelenecegini tahmin ediyorum. Bu da hem vatandaslarimizin hem de bu sektörde faaliyet gösteren yatirimci ve is adamlarinin yüzünü güldürecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile