Gaz Balonu Ile Atmosfere Gaz Salinimini Önleniyor

Gaz Balonu Ile Atmosfere Gaz Salinimini Önleniyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi Fethiye, Ortaca, Milas, Mentese ve Marmaris Kati Atik Düzenli Depolama Tesisleri’nde 15 Megawatt kurulu güce sahip Biokütle Enerji Tesisleri ile 2018 yili Kasim ayindan itibaren çöpten enerji üretmeye devam ediyor.

130 Milyon 729 bin 376 kilowatt elektrik üretimi saglandi

Büyüksehir Belediyesi’ne ait Biyokütle Enerji Tesisleri’nden yaklasik 130 Milyon 729 bin 376 kilowatt elektrik üretimi saglandi. Tesislerden Mentese Kati Atik Düzenli Depolama Tesisi 24 Milyon 120 bin 963 kilowatt, Marmaris 33 Milyon 395 bin 611 kilowatt, Fethiye 38 Milyon 572 bin 606 kilowatt, Ortaca 19 Milyon 56 bin 860 kilowatt, Milas ise 15 milyon 583 bin 336 kilowatt elektrik üretti. Ayrica Kati Atik Düzenli Depolama Tesisleri’nde olusan 65 Milyon 651 Bin 270 metreküp metan gazinin elektrik üretiminde kullanilarak atmosfere salinimi engellendi. 4 kisilik bir ailenin aylik elektrik tüketimi 250 kilowatt olarak hesaplandiginda yaklasik 522 bin 917 hanenin bir aylik elektrik tüketimi çöpten saglanmis oldu.

Tesislerde gaz balonu kullaniliyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi tesislerinde Gaz Balonu kullanarak çöp gazin atmosfere salinimini önlüyor. Mentese, Milas ve Fethiye Kati Atik Düzenli Depolama tesislerinde kullanilan gaz balonu 5000 m3 hacminde, 20 metre çapinda ve 17,5 metre yüksekliginde. Saatte 120 km rüzgar yüküne karsi dayanikli olan gaz balonlari çöp gazinin atmosfere yayilmasini önlüyor. Büyüksehir Belediyesi Marmaris Kati Atik Düzenli Depolama Tesisinde de gaz balon uygulamasina baslayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile