Gazete Dağıtıcısı Kantaş'ı Ölüme Terkeden Sürücü Yakalandı

İzmir'de geçen cumartesi günü Cihan Medya Dağıtım (CMD) çalışanı, evli ve üç çocuk babası 37 yaşındaki İzzet Kantaş'a çarparak ölümüne sebep olan ve kazanın ardından kaçan sürücünün kimliği, polisin titiz çalışması sonucu belirlendi.

Polis, yüzlerce arabayı inceleyerek yaptığı çalışma sonucunda, Kantaş'ın ölümüne sebep olan sürücünün mali müşavir 37 yaşındaki C.Ş. olduğunu belirledi. Kazadan sonrası Rusya'ya kaçan C.Ş., ailesinin araya girmesiyle Türkiye'ye dönerek polise teslim oldu.

Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 18 Şubat 2012 saat 04.00 sıralarında gazete dağıtımı için 35 FZ 069 plakalı motosikletiyle evinden ayrılan Kantaş'a Bayraklı Üstgeçidi yakınında çarpan arabayı bulmak için MOBESE kameralarının yanısıra işyeri ve kurumlara ait çok sayıda güvenlik kamerasının da kayıtlarını incelendi. Sonuçta otomobilin, Chevrolet Cruze olduğu tespit edildi. 2 bin arabayı gözden geçiren polis, marka ve modelle renge göre sayıyı 900'e kadar düşürdü. Kazaya karışma ihtimali olan 100 arabayı yerinde inceleyen polis, sahipleriyle birebir görüştü. Ulaşılamayan beş arabanın sahiplerine telefon edilerek görmek istenildiği iletildi. Aranan kişiler arasında olduğu öğrenilen C.Ş.'nin yakınları, durumu daha fazla gizleme imkanı kalmaması üzerine polise giderek itirafta bulundu. İzzet Kantaş'a çarpanın 35 AE 0410 plakalı otomobil ve sürücünün de C.Ş. olduğu netlik kazandı. Zanlı C.Ş.'nin, kazadan hemen sonra Rusya'ya kaçtığı ortaya çıktı. Polisin şüphelinin kimliği tespit etmesinin ardından ailesi, C.Ş.'yi Türkiye dönmeye ikna etti. Bugün İzmir'e gelerek polise teslim olan zanlı, Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Kazada hayatını kaybeden İzzet Kantaş'ın kardeşi İlhan Kantaş, 'Ağabeyimin ölümüne sebep olan sürücünün kimliğinin belirlenmesi bizi mutlu etti, acımız bir nebze olsun dindi. Polisimize teşekkür ediyoruz. Zanlı sürücünün de bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. ' dedi. Acılı eş Derya Kantaş ise üç çocuğunun yetim kaldığını hatırlatarak, İzmir polisine teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile