Gazete Sayfa Tasarım Programı Eğitim Semineri Başladı

Gazete Sayfa Tasarım Programı Eğitim Semineri Başladı

Zonguldak’ta Basın İlan Kurumu (BİK), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Gazeteciler Derneği işbirliğiyle 08-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Gazete Sayfa Tasarım Programı Eğitim Semineri başladı.


Zonguldak İşadamları Derneği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere, BİK Müdürü Özgür Topaloğlu, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve sayfa editörleri katıldı.

Seminerde açılış konuşması yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, “Bugün gazetecilikte 2014 yılında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak ilk eğitimimizi gerçekleştiriyoruz. İki aşamalı bir eğitim yapacağız. Bugün eğitimimizin birinci aşaması sayfa editörlerine yönelik bir çalışma olacak. İnşallah bu sayfa editörü eğitiminin bizlere bir şeyler vereceğini, Zonguldak gazeteciliğinin seviyesinin çıtasını yükselteceğini, sayfa editörlerinin daha böyle büyük, geniş ve görsel düşüneceğini umuyorum. Önemli bilgiler edineceklerini düşünüyorum. Bu projeye başladığımızda proje ortağımız olan Basın İlan Kurumu Müdürü Özgür Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Çok uğraştı, bize öncülük etti. BAKKA Genel Sekreterimiz Faruk Tezel’e çok teşekkür ediyorum, bizlere bu konuda yardımcı oldu.

Zonguldak Valimiz Ali Kaban’a da çok teşekkür ediyorum. Bu projenin birinci ayağının en güzel şekilde bitmesini diliyoruz. Eğitime katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan BİK Müdürü Özgür Topaloğlu, “Bu eğitimin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Birçok arkadaşımızın buraya basın ilan kurumu 2011’den itibaren geldiği günden buyana sayfa sekreterliği eğitim seminerinin olmasını istiyordu. Bir proje hazırlamanın çok kolay olmadığını da anlamış olduk. Ama bundan sonraki projelerde BAKKA’nın kapısını sık sık çalacağız. Bu program sadece burada konuşmalarla kalacak bir program değil. Hocamız öğleden sonraki aşamada gazetelere gidip bir sonraki günün gazetelerini sizlerle birlikte hazırlayacak. Burada bir gazete belirleyeceğiz ekibimiz gazeteyi ziyaret edecek ve orada sayfaları hep birlikte hazırlayacaksınız. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Ben inanıyorum ki, çok güzel sayfalar çıkacak. Zonguldak’ta daha kaliteli, daha güzel gazeteler çıkacağına inanıyorum. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise “Batı Karadeniz Kalkınma ajansımız yüzlerce projeye maddi olarak destek verdi. Bizim destek kalemlerimiz doğrudan finansman desteği, doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek şeklinde bir sınıflanmamız var. Şuanda uygulanmasının içinde bulunduğumuz projemiz teknik projelerimiz kapsamında. Şu aşamada onlarca teknik destek projesinde yüzlerce kişiyi eğitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada tabi ki, teknik destek projelerimiz yerel yönetimlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın planlama çalışmaları yanı sıra insan kaynaklarına yönelik eğitim faaliyetlerini de içeren, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerini de destekleyen bir mekanizma. Bizim için çok önemli. Kalkınma sadece iktisadi olarak büyüme, endüstriyel anlamda gelişme değil. Daha duyarlı, daha katılımcı bireylerin yetişmesi. Hem sivil toplum kuruluşlarımızın hem de yerel ve ulusal basınımızın daha katılımcı bir şekilde hem toplumsal olaylara hem de iktisadi ve sosyal olaylara katkı sağlaması anlamında da kalkınmaya tarifi içerisinde yer almakta. Bu açıdan biz böyle küçük adımların büyük başarılara giden yolların önemli olduğuna inanıyoruz. Ben şimdiden hepinize faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte yerel basınımız daha güçlü bir şekilde halkımıza hizmet etmiş olacak. Bizim en büyük paydaşımız olarak düşünüyoruz yerel basınımızı bulunduğumuz bölge içerisinde. Ben şimdiden bu eğitimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kocaeli ve İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci, BİK Kontrol Kurulu üyesi ve Gazeteci Cenk Kargı ile Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu’nun eğitim seminerinde katılımcılara 6 gün boyunca birçok konularda bilgi verecekleri belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile