Anıta çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu. Daha sonra konuşan TGF Genel Başkanı Sertel, "Ülkenin bağımsızlığı için, 'Her şeyden üstün namusumuz var.' diyerek ülke topraklarını emperyalistlere teslim etmeyen ve ilk kurşunuyla, 'Biz ölmedik, yaşıyoruz. Henüz damarlarımızda İzmir için akıtılacak kanımız var.' diye haykıran gazeteci Hasan Tahsin'le gurur duyuyoruz. Abdi İpekçi'den Uğur Mumcu'ya, Çetin Emeç'ten Ahmet Taner Kışlalı'ya isimlerini yaşattığımız ve yaşatacağımız demokrasi ve basın şehitlerimizi asla unutmayacağız. Hasan Tahsin, özgür bir ülke için şehit oldu. Aradan 91 yıl geçti, bizler halen özgür basın için, bağımsız yargı için, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yaşanması için mücadele ediyoruz. Yazdığı, düşündüğü ve konuştuğu için cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin özgür kalması için çağrıda bulunuyoruz." dedi.
Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 91. yılında anıldı
İzmir'in 15 Mayıs 1919'da Yunan askerleri tarafından işgal edilmesi sırasında ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin törenle anıldı. Konak Meydanı'nd
İzmir'in 15 Mayıs 1919'da Yunan askerleri tarafından işgal edilmesi sırasında ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin törenle anıldı. Konak Meydanı'ndaki anıtı önünde düzenlenen törene İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin ve Mehmet Ali Susam, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, sivil ve askerî erkân, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu öğrencileri, gaziler ve diğer vatandaşlar katıldı.