Gazeteci Mahmut Özkiliç'a Silahli Saldiri Davasina Devam Edildi

Gaziantep’te 4 yil önce Gazeteci Mahmut Özkiliç’a silahli saldiri davasinda 5 saniga mahkumiyet kararinin bozulmasi ile tutuklanan Gaziantep Gazeteciler Dernegi Baskani Ibrahim Ay ve 5 sanigin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme, Ibrahim Ay ve 5 sanigin tutuklulugunun devamina karar verdi.

4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu saniklar Sadik Onur Mert, Selçuk Yigit, Irfan Güçyetmez, Yilmaz Duman, Mahmut Polat ile bu saniklari azmettirdigi iddiasiyla hakkinda dava açilan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ibrahim Ay ve taraflarin avukatlari katildi.

Ilk olarak taniklarin dinlendigi durusmada, sanik Selçuk Yigit’in esi Rana Yigit, kocasinin sanik olmasindan dolayi taniklik etmek istemedigini açikladi.

Gazeteci Mahmut Özkiliç ise, kendisini Ibrahim Ay’in vurdurdugunu ve tüm saniklardan davaci oldugunu söyledi.

Mahkeme baskani, durusmada sanik Selçuk Yigit’in esiyle konustugu olayla ilgili bazi ses kayitlari dinlettirdi. Sanik Selçuk Yigit ise konusmak istemedigini vurguladi.

Sanik Sadik Onur Mert, hasta oldugunu ve kendisine yöneltilen suçlamalarin düzmece oldugunu savunarak, beratini talep etti. Sanik Ibrahim Ay da, Gazeteci Mahmut Özkiliç’in vurulmasiyla ilgili kendisinin bir alakasi olmadigini ve saniklarin hiçbirini tanimadigini söyleyerek suçlamalari reddetti. Ay, Mahmut Özkiliç’in da kendisinin olayla ilgisi olmadigini bildigini ancak bazi kisiler tarafindan kullanildigini iddia etti.

Avukatlarin savunmalarinin ardindan mahkeme heyeti, diger taniklarin dinlenmesi için durusmayi 13 Temmuz’a erteleyerek tüm saniklarin tutuklulugunun devamina karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile