Gazeteci Uşşak, Yyü'de Öğrencilere Hayal Etmenin Önemini Anlattı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, 'Hayalimdeki Türkiye' adıyla başlattığı konferans dizisinin ilki başladı.

İlk konferansı veren Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak hayal etmenin önemini örneklerle anlattı. Van YYÜ Rektörlüğü'nce, üniversitenin kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri çerçevesinde 'Hayalimdeki Türkiye' konferansı dizisi başlattı. Konferansa ilk olarak, Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca konferansa Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Aziz Ercan Yıldızhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Kenan Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, çok sayıda akademisyen ve öğrenci büyük ilgi gösterdi.Konferans öncesi konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak eğitim-öğretim, sosyo-kültürel faaliyetler ve bilimsel araştırmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Danışmanı Doç. Dr. Erdal Baykan tarafından ortaya konan "Hayalimdeki Türkiye" projesi çerçevesinde bu konferansı düzenlediklerini, projenin çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Battal, "Herkesin hayalinde bir Türkiye var. Amaç ideal olanı ortaya koymak. Herkesin idealindekini temsil eden bir ülke, güçlü bir ülkedir. Sayın Uşşak'ın vereceği ilk konferans ile projeyi başlatacağız. Bir öğrencinin, bir sağlıkçının, bir öğretim üyesinin, bir valinin, bir müdürün, bir siyasetçinin hayalindeki Türkiye'yi de dinleyeceğiz. Tüm bunları bir kitap haline getirip yayımlamayı düşünüyoruz." dedi.

Daha sonra konferansına başlayan Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak ise hayal etmenin önemini anlattı. Uşşak konuyla ilgili şu örnekleri verdi: "İnsan hakları savunucusu olarak dünyada nam yapan Martin Luther King 'Benim bir hayalim var' diyerek büyük bir adım attı. Obama gibi baba tarafı Müslüman olan birisi, ikinci dönem Amerika'da devlet başkanı oldu. Eğer Martin Luther King, 1960'larda benim bir hayalim var demeseydi, bugün Amerika vatandaşları, burada yaşayan siyahlar bu noktada olmayacaktı. Benim hayalimdeki Türkiye'de, bu toprakların yetiştirdiği maneviyat önderi alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin ifade ettiği gibi, 'Saadet odur ki, toplumun tamamı eşit ve müreffeh yaşasın' düşüncesi var. Ama bundan daha önemli olan, insan olmakla alakalı bir boyut. Ben insan ve bu ülke vatandaşı olarak, istediğim gibi, inancıma göre yaşayabilir miyim diye bilmektir. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile