Gazeteci-Yazar Sami Kohen, 21 Ekim'de Son Yolculuguna Ugurlanacak

Hayatini kaybeden gazeteci-yazar Sami Kohen'in cenazesinin, 21 Ekim'de Neva Salom Sinagogu'nda düzenlenecek törenin ardindan Ulus Musevi Mezarliginda topraga verilecegi bildirildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) yapilan açiklamaya göre, TGC Yönetim Kurulu'nun Sami Kohen için yayimladigi bassagligi mesajinda, "Çok uzun yillardir araliksiz gazetecilik ve yazarlik yapan Sami Kohen'i ne yazik ki kaybettik. Dis haberler alaninda basarili ve örnek çalismalariyla tanidigimiz Sami Kohen'in ailesine, sevenlerine ve Milliyet gazetesi çalisanlarina bassagligi ve sabir diliyor, acilarini paylasiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Sami Kohen'in cenazesinin, 21 Ekim Persembe günü saat 13.30'da Neva Salom Sinagogu'nda düzenlenecek törenin ardindan Ulus Musevi Mezarliginda topraga verilecegi belirtildi.

- Sami Kohen kimdir?

Gazeteci Albert Kohen'in oglu olan Sami Kohen, 1928 yilinda Istanbul'da dogdu. Kohen, 1939-1949 yillari arasinda Ladino ve Fransizca dillerinde çikarttigi "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini, babasinin vefatindan sonra Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanin Sesi" adlari altinda yayinladi.

Tan, Yeni Istanbul ve Istanbul Ekspres gazetelerinde çalisan Kohen, 1954 yilinda Milliyet gazetesine katildi. Kohen, Milliyet gazetesinde köse yazarliginin yani sira ABD'de yayinlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde de makaleler yazdi. 1954 yilindan bu yana araliksiz olarak Milliyet gazetesinde yazarlik yapan Kohen, anilarini toplandigi "Sami Kohen Dünyanin Yazisi" adi kitabi 2007 yilinda yayimladi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Basin Seref Karti sahibi olan Kohen, 2001 Burhan Felek Basin Hizmet Ödülü'ne layik görülmüstü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile